Alpi

Brookway Peter Pan, ”Alpi”

Whippet, uros
Kasvattaja Jutta Parkkonen, Brookway
s. 3.1.2017

Saatat blogissani törmätä myös nimellä…

Api, Papi, Apiaani, Papiini, Papiaani.

Luonne

Alpi on lempeä, mutta äärimmäisen päättäväinen ja omatahtoinen taivaanrannan maalari. Se ottaa kaiken vastaan itsevarmana ja ryhdikkäänä seisten, eikä hätkähdä pienistä.

Sen maailmaa on mahdoton horjuttaa sen ollessa koira, joka suhtautuu kiukutteluihin ja auktoriteetteihin suu virneessä nauraen ja tassullaan läpsäisten. Se on itsenäinen ja utelias koira, jolle maailma on leikkikenttä, jonka säännöt on tehty rikottaviksi.

Alpin paras ystävä on Olmi ja sen oppi-isänä on toiminut novascotiannoutaja Into. Normaalisti tiukkaa kuria nuoremmilleen pitänyt lihamylly -tittelillä siunattu Into otti Alpin suojatikseen mitä todennäköisesti kasvattaakseen siitä mitä todennäköisimmin seuraavaa hirmuvaltiasta.

Trauma

Alpin syvästi kunnioittama ja rakastama oppi-isä Into menehtyi epileptisen kohtauksen myötä tammikuussa 2019 10-vuoden iässä, Alpin ollessa kaksivuotias. Se oli meille kaikille kova kolaus etenkin, kun lauman kiistaton kuningatar ja kodinhenki Elna oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen vain hetkeä aiemmin kesällä 2018 kahdeksan vuoden iässä.

Minä, Elna ja Into olimme aina olleet maailman ja whippettien välissä suojellen niitä kaikelta. Menetyksiä täynnä ollut ajanjakso huipentui irtokoiran hyökätessä Alpin kimppuun hoitopaikassa käynnistäen karkureissun, jonka myötä Alpi päätyi lopulta haavoittuneena löytöeläinkotiin.

Näiden tapahtumien myötä aina itsevarmasti omilla tassuillaan seisoneesta leijonamielestä kuoriutui kaihokatseinen ja helposti vetäytyvä koira, jonka silmistä on sammunut se pilke, jonka en koskaan uskonut häviävän aina hassuttelevan ja ilkikurisen Alpin katseesta.

Harrastukset

Alpi on kiertänyt muutamia näyttelyitä ja sen kauniin pään ja olemuksen myötä olen kiinnostunut jatkamaan sen näyttelyuraa. Noin muuten Alpi toimittaa pääsääntöisesti kotikoiran virkaa osallistuen pitkille lenkeille, päiväretkille ja sohvalla loikoiluun, joista jälkimmäisessä se on erityisen taitava.

Kotoisten ajanvietteiden lisäksi Alpi on kokenut ja pidetty toimistokoira.

Alpi & match showt:
26.7.2017: SIN2

Blogissa mainittua

”Lauantaina saatu arvostelu oli alpimainen. Siitä jäi erityisesti mieleeni tuomarin painotus Alpin ”extreme päästä” sekä kyseenalaisista korvista ja täytyy kyllä myöntää, että olen itsekin kiinnittänyt huomiota samoihin seikkoihin, vaikkakaan en aivan siinä mielessä, missä pelkästään koiran ulkonäköä punnitseva tuomari.”

(Kirjoituksesta ”Alpin ensimmäinen näyttely”, 6/2017.)

Katso myös:
30