Info

Koirablogi Purematta Paras – yhteystiedot

jenna AT puremattaparas.fi
Instagram & Facebook

Hauska tutustua!

Minä olen Jenna. Olen intohimoinen koiranörtti, jonka tavoitteena on elää onnellista ja mutkatonta arkea maailman monimuotoisimman ja kiehtovimman nisäkäslajin: koirien kanssa jaettuna. Kirjoitan elämästäni ja havainnoistani tähän blogiin sekä somekanavilleni Instagramiin (@puremattaparas) ja Facebookkiin (@puremattaparas).

Purematta Paras?

Purematta Paras on alunperin ongelmallisesti käyttäytyvien koirien ja sittemmin harmonisen laumaelon innoittama blogiprojekti, jonka inspiraatio syntyi vuonna 2001 ensimmäisen koirani myötä.

Ensimmäinen koirani oli kaikkea muuta kuin satukirjojen Lassie, sillä yhteiselämäämme värittivät ongelmat koiran aggressiivisuuden kanssa. Unelma ensimmäisestä omasta koirasta konkretisoitui arjessa hampaiden väistelyksi, pettymykseksi ja jopa peloksi omaa koiraa kohtaan.

Vaikka arjessa oli haasteensa, meillä oli myös hetkemme. Nopeasti oivaltavan ja älykkään koiran ajoittainen aggressiivisuus sytytti minussa kipinän ja tiedonjanon mielenkiintoisia koiraeläimiä kohtaan.

Tuolta koiralta saamani opit ovat tehneet minusta sen nöyrän ja avoimen ympäristönsä tarkkailijan, joka olen vielä tänäkin päivänä. Se on mahdollistanut minulle monta upeaa koirien kanssa jaettua hetkeä vuosia myöhemmin.

Tämä blogi on ikään kuin kiitokseni ja kunnianosoitukseni tuolle koiralle. Haluan, että blogini toimii myös tukiverkkona ja inspiraationa niille koiranomistajille, jotka painivat arjessaan haastavienkin tilanteiden ja tunteiden kanssa ja siksi haluan kirjoittaa kokemuksistani juuri sellaisina, kuin ne tässä inhimillisessä elämässä koen ja näen.

Koirablogi koiranomistajalta koiraihmisille

Purematta Paras -blogi on ennen kaikkea elämää koiralauman keskeltä. Vaikken ilmiselvästi ole valinnut helpointa tietä, harrastusta ja elämäntapaa, en voisi kuvitella muutakaan.

Jos haluat tietää nopeasti mistä blogissani on kyse, katso tästä vuoden 2017 luetuimmat artikkelit tai tästä vuoden 2018 luetuimmat artikkelit. Koirablogini aihepiirit kieppuvat arkisten havaintojen ja oivallusten lisäksi myös muissa aiheissa, joita voit selata esimerkiksi sivupalkissa olevien avainsanojen myötä.

Arvot ja visio

Arvostan koiria nimenomaan niiden luontaisten ominaisuuksien vuoksi, ennen kaikkea siksi, että ne ovat koiria. En pyri inhimillistämään koiriani ja vaikka koenkin ne rakkaina perheenjäseninä, ne eivät ole minulle karvaisissa kuontaloissa esiintyviä ihmislapsia, vaan päinvastoin eläimenä kunnioitettavia, ainutlaatuisia olentoja.

Haluan tarjota arjessani, mutta myös blogissani tilaa koiramaista elämää viettäville tasapainoisille nelijalkaisille, joilta me ihmiset voimme oppia paljon, kun vaan pysähdymme kuuntelemaan, näkemään ja havainnoimaan.

Muita elämässäni ja blogissani keskiössä olevia arvoja ovat maanläheisyys, kunnioitus luontoa kohtaan, inhimillisyys sekä eettiset ja kestävät valinnat. Suosin kotimaisia yrityksiä ja teen mielelläni kaupallisia yhteistöitä ensisijaisesti kotimaisten yritysten kanssa.

Portfolio

Lue myös: Miten valitsen blogiyhteistyöni?

Koiramessutärppi #1: Koiran hankintaa suunnittelevalle 
Suomen Kennelliitto

Koiramessutärppi #2: Kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä
Suomen Kennelliitto

Koiramessutärppi #3: Koiramessut x 30
Suomen Kennelliitto

Koiramessut 2017 
Suomen Kennelliitto

Lihaa luiden päälle – kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle?
Sonarc

Erikoisten oireiden äärellä – koiran tutkimus ja hoito Omaeläinklinikalla Omaeläinklinikka

Koiran erikoisen väriset hampaat ja eläinlääkärikammo
Omaeläinklinikka

Kuinka kehittyä koiranohjaajana?
SporttiRakki

Tuoretoukokuu
Best-In

Eläimellistä terveyttä koko koirakolle
Effe-Balance

Makupalamarraskuu
Best-In

Fyysisen trauman kokeneen koiran seuranta
TherMidas VET

”Koiran omistamista ei voi kutsua harrastuksista helpoimmaksi. Vertailun vuoksi: Aerobic ei koskaan herätä kello kolme yöltä ja pyydä päästä ulos asioilleen. Kamera ei nakertele juhlakenkiä rikki, eivätkä sukset muutu aggressiiviseksi, vaikket sosiaalistaisikaan niitä. Ja entä ne postimerkit sitten – ne odottavat kiltisti kaapin nurkassa iäisyyden, vaikka innostus loppuisikin.”

Katri Syvärinen, Koiramme 1/2008.
33

5 kommenttia artikkeliin ”Info

  1. Moikka! Löysin blogisi ihan hiljattain. En osaa etsiä blogistasi vanhoja artikkeleita, mutta minua kiinnostaisi miten ruokit koiriasi (mekin olemme juuri luopumassa barffauksesta eläinlääkärin kehoituksesta, antibioottiresistenssit kolibakteerit syynä). Samoin liikunnan määrä ja laatu. Koirat on niin erilaisia, meidän muistuttaa lähinnä Intoa. Laita s.postia jos pystyt/haluat. 🙂

    • Heippa! Voisin kirjoittaa näihin liittyen artikkelin. Yleisesti vanhoja juttuja pääsee selaamaan tuosta oikeasta reunasta joko julkaisuajankohdan mukaan (arkistot – valitse kuukausi) tai kategorian eli artikkelin teeman mukaan (kategoriat – valitse kategoria).

      Lyhyenä vastauksena kerron, että tällä hetkellä koirat syövät Eukanuba Adult Medium Breediä (tätä ennen pidempijaksoisesti Jahti & Vahti Kanariisiä mikä sekin oli hyvä, mutta jätti turkit hiukan elottomiksi ja kuiviksi).

      Arkisin koirani liikkuvat keskimäärin 30-120 minuuttia päivässä, näin talven pimeydessä pitkälti hihnalenkkejä, mutta mahdollisuuksien mukaan aina valoisalla tai hämärässä vapaana pelloilla ja metsissä. Talviaikaan olen laiska lenkkeilijä, mutta kesäisin kulutan helposti arki-illatkin metsässä vaeltaen noin 1,5 tuntia illassa. Viikonloppuisin käymme vuodenajasta riippumatta pidemmillä päivävaelluksilla (2-5 tuntia, tai enemmän) valituissa kohteissa. Minä pidän ulkoilusta ja mielestäni se on pitkälti parasta antia koiranomistajuudessa. Kirjoitan tästä piakkoin tarkemman selvityksen! 🙂

Vastaa