Info

Yhteys

jenna AT puremattaparas.fi
Instagram & Facebook
YouTube

Purematta paras on blogi, joka kertoo elämästä koirien kanssa. Blogin kynnyksellä sinut vastaanottaa neljä iloisesti häntäänsä huisputtavaa koiraa, Into, Elna, Olmi ja Alpi. Emäntänä toimii koiranörtti, joka harrastaa neljän koiransa kanssa onnistuneita ohituksia, huoletonta arkea ja pienten nyanssien hiomista arjessa koiriaan kunnioittaen.

Koiranomistajan arkea ja ajatuksia avaava sivusto, jossa inspiraation lähteenä toimii maailman monimuotoisin ja kiehtovin nisäkäslaji: koira.

Mitä on arki neljän koiran kanssa ja pystyykö kaikki neljää koira ulkoiluttamaan kerralla? Entä miten koiran hajun saa pois asunnosta ja voiko koirat nukkua sängyssä?

Näihin ja muihin kysymyksiin löydät vastauksen täältä. Lisäksi kerromme iloisia ja surullisia tarinoita elävästä elämästä, arvostamme tervettä ja hyvinvoivaa, lajityypillistä elämää elävää koiraa ja tempaudumme mukaan matkaan, jonka päätähtinä on neljä hyvin erityyppistä koiraa, joista voit lukea lisää kunkin omalta sivulta.

Tervetuloa mukaan matkaan, jossa rapa lentää, mutta arki on seesteistä ja onnellista. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.

Jos haluat tietää nopeasti mistä on kyse, lue tästä vuoden 2017 luetuimmat artikkelit.

Kiinnostaaako näkyvyys purematta paras -blogimediassa?

Ota rohkeasti yhteyttä. Aiempia yhteistyöpostauksia:
Koiramessutärppi #1: Koiran hankintaa suunnittelevalle / Suomen Kennelliitto
Koiramessutärppi #2: Kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä / Suomen Kennelliitto
Koiramessutärppi #3: Koiramessut x 30 / Suomen Kennelliitto
Koiramessut 2017 / Suomen Kennelliitto
Lihaa luiden päälle – kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle? / Sonarc
Erikoisten oireiden äärellä – koiran tutkimus ja hoito Omaeläinklinikalla / Omaeläinklinikka
Koiran erikoisen väriset hampaat ja eläinlääkärikammo / Omaeläinklinikka
Kuinka kehittyä koiranohjaajana? / SporttiRakki

Koirablogi vai blogi koirista?

Olen kirjoittanut blogia jo yli kymmenen vuoden ajan. Purematta Paras on alunperin ongelmallisesti käyttäytyvien koirien ja sittemmin harmonisen laumaelon innoittama blogiprojekti, jonka juuret yltävät vuoteen 2001 saakka, jolloin sain ensimmäisen oman koirani.

Se koira oli kaikkea muuta kuin satukirjojen Lassie, ja yhteiselämäämme värittivät ongelmat koiran aggressiivisuuden kanssa. Mitään en kuitenkaan vaihtaisi toisin: en ehkä saanut Lassieta, mutta sain paljon jotain muuta. Nikin oikukas käyttäytyminen sytytti minussa loputtoman kipinän ja tiedonjanon mielenkiintoisia koiraeläimiä kohtaan.

Ensimmäinen koirani, menneisyyteni opettavaisin lemmikki seuraa minua kaikkialle, vaikka se onkin nyt jo edesmennyt. Koiralta saamani opit ovat tehneet minusta sen nöyrän ja avoimen ympäristönsä tarkkailijan, joka olen tänä päivänä. Se on mahdollistanut minulle monta upeaa koirien kanssa koettua hetkeä vuosia myöhemmin. Tämä blogi on ikään kuin kiitokseni tuolle koiralle – ja samalla tukiverkko niille koiranomistajille, jotka painivat arjessaan erilaisten koirallisten tilanteiden kanssa.

Tämä blogi on ennen kaikkea arkea koiralauman keskeltä. Vaikken ilmiselvästi ole valinnut helpointa tietä, harrastusta ja elämäntapaa en voisi kuvitella muutakaan. (Paitsi huonoina päivinä. Ja niitäkin on.) Tässä piilee oma viehätyksensä, jonka ymmärtävät ainoastaan muut tartunnan saaneet: tiedättehän, koiraihmiset.

”Koiran omistamista ei voi kutsua harrastuksista helpoimmaksi. Vertailun vuoksi: Aerobic ei koskaan herätä kello kolme yöltä ja pyydä päästä ulos asioilleen. Kamera ei nakertele juhlakenkiä rikki, eivätkä sukset muutu aggressiiviseksi, vaikket sosiaalistaisikaan niitä. Ja entä ne postimerkit sitten – ne odottavat kiltisti kaapin nurkassa iäisyyden, vaikka innostus loppuisikin.”

(Katri Syvärinen, Koiramme 1/2008.)

© Purematta Paras. All rights reserved.

6

3 kommenttia artikkeliin ”Info

  1. Moikka! Löysin blogisi ihan hiljattain. En osaa etsiä blogistasi vanhoja artikkeleita, mutta minua kiinnostaisi miten ruokit koiriasi (mekin olemme juuri luopumassa barffauksesta eläinlääkärin kehoituksesta, antibioottiresistenssit kolibakteerit syynä). Samoin liikunnan määrä ja laatu. Koirat on niin erilaisia, meidän muistuttaa lähinnä Intoa. Laita s.postia jos pystyt/haluat. 🙂

    • Heippa! Voisin kirjoittaa näihin liittyen artikkelin. Yleisesti vanhoja juttuja pääsee selaamaan tuosta oikeasta reunasta joko julkaisuajankohdan mukaan (arkistot – valitse kuukausi) tai kategorian eli artikkelin teeman mukaan (kategoriat – valitse kategoria).

      Lyhyenä vastauksena kerron, että tällä hetkellä koirat syövät Eukanuba Adult Medium Breediä (tätä ennen pidempijaksoisesti Jahti & Vahti Kanariisiä mikä sekin oli hyvä, mutta jätti turkit hiukan elottomiksi ja kuiviksi).

      Arkisin koirani liikkuvat keskimäärin 30-120 minuuttia päivässä, näin talven pimeydessä pitkälti hihnalenkkejä, mutta mahdollisuuksien mukaan aina valoisalla tai hämärässä vapaana pelloilla ja metsissä. Talviaikaan olen laiska lenkkeilijä, mutta kesäisin kulutan helposti arki-illatkin metsässä vaeltaen noin 1,5 tuntia illassa. Viikonloppuisin käymme vuodenajasta riippumatta pidemmillä päivävaelluksilla (2-5 tuntia, tai enemmän) valituissa kohteissa. Minä pidän ulkoilusta ja mielestäni se on pitkälti parasta antia koiranomistajuudessa. Kirjoitan tästä piakkoin tarkemman selvityksen! 🙂

Vastaa