Info

Yhteys

jenna AT puremattaparas.fi
Instagram & Facebook
YouTube

Purematta paras on blogi, joka avaa lukijalle elämää kolmen koiran kanssa. Hihnan päädyt johtavat Jennaan, intohimoiseen koiranörttiin, joka ihannoi arjen mutkattomuutta maailman monimuotoisimman ja kiehtovimman nisäkäslajin: koiran kanssa jaettuna.

Jenna arvostaa tervettä ja hyvinvoivaa, lajityypillistä elämää elävää koiraa ja tempaa lukijansa mukaan matkaan, josta ei arjen realismia puutu. Tervetuloa mukaan seikkailuun, jossa rapa lentää, eikä koirankarvoilta voi välttyä. Ota seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa!

Jos haluat tietää nopeasti mistä on kyse, katso tästä vuoden 2017 luetuimmat artikkelit.

Kiinnostaaako näkyvyys purematta paras -blogimediassa?

Työskentelen erilaisten ja kaiken kokoisten toimijoiden ja konseptien kesken. Ensisijaisesti teen yhteistyötä koira-, lemmikki-, ulkoilu- ja retkeilyalan toimijoiden kanssa, mutta en heti kättelyssä tyrmää uusiakaan ideoita. Saat minuun yhteyden lähestymällä sähköpostitse os. jenna AT puremattaparas.fi

Aiempia yhteistöitä purematta paras -blogimediassa

Koiramessutärppi #1: Koiran hankintaa suunnittelevalle 
Suomen Kennelliitto

Koiramessutärppi #2: Kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä
Suomen Kennelliitto

Koiramessutärppi #3: Koiramessut x 30
Suomen Kennelliitto

Koiramessut 2017 
Suomen Kennelliitto

Lihaa luiden päälle – kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle?
Sonarc

Erikoisten oireiden äärellä – koiran tutkimus ja hoito Omaeläinklinikalla Omaeläinklinikka

Koiran erikoisen väriset hampaat ja eläinlääkärikammo
Omaeläinklinikka

Kuinka kehittyä koiranohjaajana?
SporttiRakki

Tuoretoukokuu
Best-In

Eläimellistä terveyttä koko koirakolle
Effe-Balance

Makupalamarraskuu
Best-In

Koirablogi vai blogi koirista?

Olen kirjoittanut blogia jo yli kymmenen vuoden ajan. Purematta Paras on alunperin ongelmallisesti käyttäytyvien koirien ja sittemmin harmonisen laumaelon innoittama blogiprojekti, jonka inspiraatio syntyi vuonna 2001 ensimmäisen koirani myötä.

Se koira oli kaikkea muuta kuin satukirjojen Lassie. Yhteiselämäämme värittivät ongelmat koiran aggressiivisuuden kanssa. Arki oli kausittain hampaiden väistelyä, pettymyksiä ja pelkoa, mutta vaikka en saanut satukirjojen Lassieta, en vaihtaisi kokemustani pois. Sen lisäksi, että arjessa oli haasteensa, meillä oli myös hetkemme mm. kisatessamme agilityn parissa. Nopeasti oppivan ja älykkään koiran ajoittainen aggressiivisuus sytytti minussa kipinän ja tiedonjanon mielenkiintoisia koiraeläimiä kohtaan.

Niinpä ensimmäinen koirani, menneisyyteni haastavin ja opettavaisin lemmikki seuraa minua edelleen päivittäin kaikkialle. Nykyisin myös muistotatuoinnissa, jota kannan ihollani.

Tuolta koiralta saamani opit ovat tehneet minusta sen nöyrän ja avoimen ympäristönsä tarkkailijan, joka olen vielä tänäkin päivänä. Se on mahdollistanut minulle monta upeaa koirien kanssa koettua hetkeä vuosia myöhemmin.

Tämä blogi on ikään kuin kiitokseni ja kunnianosoitukseni tuolle koiralle. Haluan, että se toimii myös tukiverkkona niille koiranomistajille, jotka painivat arjessaan erilaisten koiraongelmien kanssa ja siksi haluan kirjoittaa kokemuksistani sensuroimatta tilanteita.

Purematta Paras -blogi on ennen kaikkea elämää koiralauman keskeltä. Vaikken ilmiselvästi ole valinnut helpointa tietä, harrastusta ja elämäntapaa en voisi kuvitella muutakaan. Paitsi huonoina päivinä, jotka nekin kuuluvat elämään.

”Koiran omistamista ei voi kutsua harrastuksista helpoimmaksi. Vertailun vuoksi: Aerobic ei koskaan herätä kello kolme yöltä ja pyydä päästä ulos asioilleen. Kamera ei nakertele juhlakenkiä rikki, eivätkä sukset muutu aggressiiviseksi, vaikket sosiaalistaisikaan niitä. Ja entä ne postimerkit sitten – ne odottavat kiltisti kaapin nurkassa iäisyyden, vaikka innostus loppuisikin.”

(Katri Syvärinen, Koiramme 1/2008.)

© Purematta Paras. All rights reserved.

15

5 kommenttia artikkeliin ”Info

  1. Moikka! Löysin blogisi ihan hiljattain. En osaa etsiä blogistasi vanhoja artikkeleita, mutta minua kiinnostaisi miten ruokit koiriasi (mekin olemme juuri luopumassa barffauksesta eläinlääkärin kehoituksesta, antibioottiresistenssit kolibakteerit syynä). Samoin liikunnan määrä ja laatu. Koirat on niin erilaisia, meidän muistuttaa lähinnä Intoa. Laita s.postia jos pystyt/haluat. 🙂

    • Heippa! Voisin kirjoittaa näihin liittyen artikkelin. Yleisesti vanhoja juttuja pääsee selaamaan tuosta oikeasta reunasta joko julkaisuajankohdan mukaan (arkistot – valitse kuukausi) tai kategorian eli artikkelin teeman mukaan (kategoriat – valitse kategoria).

      Lyhyenä vastauksena kerron, että tällä hetkellä koirat syövät Eukanuba Adult Medium Breediä (tätä ennen pidempijaksoisesti Jahti & Vahti Kanariisiä mikä sekin oli hyvä, mutta jätti turkit hiukan elottomiksi ja kuiviksi).

      Arkisin koirani liikkuvat keskimäärin 30-120 minuuttia päivässä, näin talven pimeydessä pitkälti hihnalenkkejä, mutta mahdollisuuksien mukaan aina valoisalla tai hämärässä vapaana pelloilla ja metsissä. Talviaikaan olen laiska lenkkeilijä, mutta kesäisin kulutan helposti arki-illatkin metsässä vaeltaen noin 1,5 tuntia illassa. Viikonloppuisin käymme vuodenajasta riippumatta pidemmillä päivävaelluksilla (2-5 tuntia, tai enemmän) valituissa kohteissa. Minä pidän ulkoilusta ja mielestäni se on pitkälti parasta antia koiranomistajuudessa. Kirjoitan tästä piakkoin tarkemman selvityksen! 🙂

Vastaa