Info

Yhteys

jenna AT puremattaparas.fi
Instagram & Facebook
YouTube

Hei! Olen Jenna, intohimoinen koiranörtti. Tavoitteenani on elää onnellista ja mutkatonta arkea maailman monimuotoisimman ja kiehtovimman nisäkäslajin: koiran kanssa jaettuna.

Arvostan koiria nimenomaan niiden luontaisten ominaisuuksien vuoksi, enkä pyri arjessani inhimillistämään tai sanoittamaan koirieni reaktioita liiaksi. Hyvinvoivat, koiramaista elämää elävät koirat ovatkin keskiössä blogissani, jossa kerron arjestani, jossa rapa lentää eikä koirankarvoilta voi välttyä. Voit seurata elämääni nelijalkaisteni kanssa myös Facebookin ja Instagramin kautta.

Jos haluat tietää nopeasti mistä on kyse, katso tästä vuoden 2017 luetuimmat artikkelit tai tästä vuoden 2018 luetuimmat artikkelit. Koirablogini aihepiirit kieppuvat arkisten havaintojen ja oivallusten lisäksi mielenkiinoisten koiramaailman tuotteiden ja palveluiden parissa.

Kiinnostaaako näkyvyys purematta paras -blogimediassa?

Kaupalliset tiedustelut sähköpostitse os. jenna AT puremattaparas.fi

Lue myös: Miten valitsen blogiyhteistyöni?

Aiempia yhteistöitä Purematta Paras -blogimediassa

Koiramessutärppi #1: Koiran hankintaa suunnittelevalle 
Suomen Kennelliitto

Koiramessutärppi #2: Kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä
Suomen Kennelliitto

Koiramessutärppi #3: Koiramessut x 30
Suomen Kennelliitto

Koiramessut 2017 
Suomen Kennelliitto

Lihaa luiden päälle – kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle?
Sonarc

Erikoisten oireiden äärellä – koiran tutkimus ja hoito Omaeläinklinikalla Omaeläinklinikka

Koiran erikoisen väriset hampaat ja eläinlääkärikammo
Omaeläinklinikka

Kuinka kehittyä koiranohjaajana?
SporttiRakki

Tuoretoukokuu
Best-In

Eläimellistä terveyttä koko koirakolle
Effe-Balance

Makupalamarraskuu
Best-In

Fyysisen trauman kokeneen koiran seuranta
TherMidas VET

Koirablogi vai blogi koirista?

Purematta Paras on alunperin ongelmallisesti käyttäytyvien koirien ja sittemmin harmonisen laumaelon innoittama blogiprojekti, jonka inspiraatio syntyi vuonna 2001 ensimmäisen koirani myötä.

Ensimmäinen koirani oli kaikkea muuta kuin satukirjojen Lassie. Yhteiselämäämme värittivät ongelmat koiran aggressiivisuuden kanssa. Arki oli kausittain hampaiden väistelyä, pettymyksiä ja pelkoa, mutta vaikka en saanut satukirjojen Lassieta, en vaihtaisi kokemustani pois.

Sen lisäksi, että arjessa oli haasteensa, meillä oli myös hetkemme mm. kisatessamme agilityn parissa. Nopeasti oppivan ja älykkään koiran ajoittainen aggressiivisuus sytytti minussa kipinän ja tiedonjanon mielenkiintoisia koiraeläimiä kohtaan.

Tuolta koiralta saamani opit ovat tehneet minusta sen nöyrän ja avoimen ympäristönsä tarkkailijan, joka olen vielä tänäkin päivänä. Se on mahdollistanut minulle monta upeaa koirien kanssa koettua hetkeä vuosia myöhemmin.

Tämä blogi on ikään kuin kiitokseni ja kunnianosoitukseni tuolle koiralle. Haluan, että blogini toimii myös tukiverkkona ja inspiraationa niille koiranomistajille, jotka painivat arjessaan erilaisten koiraongelmien kanssa ja siksi haluan kirjoittaa kokemuksistani puhtaan rehellisesti.

Purematta Paras -blogi on ennen kaikkea elämää koiralauman keskeltä. Vaikken ilmiselvästi ole valinnut helpointa tietä, harrastusta ja elämäntapaa en voisi kuvitella muutakaan. Paitsi huonoina päivinä, jotka nekin kuuluvat elämään.

”Koiran omistamista ei voi kutsua harrastuksista helpoimmaksi. Vertailun vuoksi: Aerobic ei koskaan herätä kello kolme yöltä ja pyydä päästä ulos asioilleen. Kamera ei nakertele juhlakenkiä rikki, eivätkä sukset muutu aggressiiviseksi, vaikket sosiaalistaisikaan niitä. Ja entä ne postimerkit sitten – ne odottavat kiltisti kaapin nurkassa iäisyyden, vaikka innostus loppuisikin.”

(Katri Syvärinen, Koiramme 1/2008.)

© Purematta Paras. All rights reserved.

21

5 kommenttia artikkeliin ”Info

  1. Moikka! Löysin blogisi ihan hiljattain. En osaa etsiä blogistasi vanhoja artikkeleita, mutta minua kiinnostaisi miten ruokit koiriasi (mekin olemme juuri luopumassa barffauksesta eläinlääkärin kehoituksesta, antibioottiresistenssit kolibakteerit syynä). Samoin liikunnan määrä ja laatu. Koirat on niin erilaisia, meidän muistuttaa lähinnä Intoa. Laita s.postia jos pystyt/haluat. 🙂

    • Heippa! Voisin kirjoittaa näihin liittyen artikkelin. Yleisesti vanhoja juttuja pääsee selaamaan tuosta oikeasta reunasta joko julkaisuajankohdan mukaan (arkistot – valitse kuukausi) tai kategorian eli artikkelin teeman mukaan (kategoriat – valitse kategoria).

      Lyhyenä vastauksena kerron, että tällä hetkellä koirat syövät Eukanuba Adult Medium Breediä (tätä ennen pidempijaksoisesti Jahti & Vahti Kanariisiä mikä sekin oli hyvä, mutta jätti turkit hiukan elottomiksi ja kuiviksi).

      Arkisin koirani liikkuvat keskimäärin 30-120 minuuttia päivässä, näin talven pimeydessä pitkälti hihnalenkkejä, mutta mahdollisuuksien mukaan aina valoisalla tai hämärässä vapaana pelloilla ja metsissä. Talviaikaan olen laiska lenkkeilijä, mutta kesäisin kulutan helposti arki-illatkin metsässä vaeltaen noin 1,5 tuntia illassa. Viikonloppuisin käymme vuodenajasta riippumatta pidemmillä päivävaelluksilla (2-5 tuntia, tai enemmän) valituissa kohteissa. Minä pidän ulkoilusta ja mielestäni se on pitkälti parasta antia koiranomistajuudessa. Kirjoitan tästä piakkoin tarkemman selvityksen! 🙂

Vastaa