Olmi

Brookway Willie Wonka, ”Olmi”

Whippet, uros
Kasvattaja Jutta Parkkonen, Brookway
s. 1.4.2015

Saatat arjessa tai blogissani törmätä myös nimellä…

Olmi Hilarius Nahkamaha, Ooppa, Optimus Prime, kirahvinkaula, Popa, Olministeri, Olminkainen.

Luonne

Olmi on ensikosketukseni whippettien maailmaan. Mutkattomalla ja huumorintajuisella olemuksellaan se on hurmannut minut sekä lukuisat sen tielle osuneet ihmiset.

Olmi on varsinainen huumoriveikko, mutta hassuttelevan luonteen vastapainona siltä löytyy myös herkkä, omistautuva ja rakastava puolensa, jonka useimmiten löydän arki-iltaisin syliini käpertyneenä. Se rakastaa hyvänä pitoa, läheisyyttä ja hellyyttä, eikä sitä useinkaan arjessa tarvitse kaivata, sillä se on jo valmiiksi aivan ihossa kiinni.

Vaikka Olmi onkin arjessa herkkä ja mutkaton seuralainen, siitä kuoriutuu vinttikoirien ratajuoksutapahtumissa tulta ja tappuraa edustava pirulainen, joka ei meinaa pysyä remeleissään odottaessaan sopivaa tilaisuutta rynnistää moottorivieheen perään. Vaikka se on muuten tyypiltään yllättävän miellyttämisenhaluinen ja kuuliainen whippet, piru on irti silloin, kun sen nenän edestä suhahtaa pupu moottorilla tai ilman.

Harrastukset

Olmi loukkaantui pian luovutusiän jälkeen (lue sairaskertomus tästä), mutta nykyisin se elää onnellista arkea hieman pitkulaisista varpaistaan huolimatta.

Olmi harrastaa kuntoilua hiekkakuopilla ja koirauimalassa, ja lisäksi se käy säännöllisesti juoksemassa vinttikoiraradalla moottorivieheen perässä. Toivon, että se nähdään tulevaisuudessa myös ratajuoksukisoissa, mutta aika näyttää, onko sillä siihen vaadittavia ominaisuuksia.

Olmi & match showt:
13.9.2015: SIN3
5.7.2016
: SIN1 (esittäjänä Jonna)
3.12.2016: SIN1, BIS-2 (esittäjänä Karoliina)

Muuta

Kastroitu syksyllä 2016.

Blogissa mainittua

”Tulen muistamaan aprillipäivän ikuisesti, sillä silloin uutiset kymmenestä päivänvalon nähneestä koiranpennusta tavoittivat minut. Kahdeksan täydellistä urospentua ja kaksi täydellistä narttupentua oli juuri saatettu maailmaan ja niiden ylpeä emo hoiti niitä huolellisesti. Kasvattaja mainitsi luovuttavansa meille mielellään hienon uroksen ja ajattelin, että jos tuo olisi aprillipilaa, se olisi varmasti ilkein koskaan kuulemani sellainen.

Vaan se ei ollut aprillipila. Alan sisäistämään sen nyt, kun kännykkäni taustakuvana on kasa koiranpentuja, meillä on pienen pieni kaulapanta ja olemme tavanneet marsun kaltaiset otukset Pirkkalassa. Olemme ihastelleet niiden pikkiriikkisiä varpaita, siimahäntiä ja hassuja pyöreitä kuonoja. Näyttäisi siltä, että unelmastani tulee viimein totta. Toukokuun lopulla meille muuttaa whippet.” 

(Kirjoituksesta ”Unelma”, 5/2015.)

Katso myös:
35