Harmaa lauantai

Tänään on ollut harmaa lauantai. Odotin viikonloppua innoissani, sillä tiesin pääseväni kokeilemaan uutta kameraa. Mutta se siitä ilosta, kun ainoa asia mitä voi kuvata, on kurainen lieju ja harmaat maisemat. Sunnuntaiksi on luvattu vesisadetta, eikä sekään kuulosta lupaavalta. Mielialaani ei ainakaan piristä se, että kepo soitteli työpaikaltaan joutuvansa taas jäämään tekemään yli 12 tunnin työpäivän.

Onneksi harmaa sää ei masenna koiria. Ne ovat aina yhtä iloisia ja riemuissaan päästessään ulkoilemaan. Ihmisillä on niistä paljon opittavaa!

Koirilla on ainakin ollut ihan kiva päivä. Kun minä yritin tutustua kamerani uuteen käyttöliittymään ja ominaisuuksiin, Elna kaahotti ympäri pihamaata etsien varmaankin jotain hätyyteltävää. Se rakastaa pihan siistinä pitämistä – meidän pihamaalla on tässä asuessamme nähty paitsi kesykyyhkyjä, naakkoja ja fasaaneja, myös pöllöjä, haukkoja, rusakkoja, kettuja, oravia, hiiriä ja supikoiria. Elnalla on melko paljon riistaviettiä ja se tykkää hätyytellä kaikkia pihallamme vierailevia eläimiä naapurin kissaa unohtamatta, mutta onneksi se ei ole vielä kertaakaan saanut yhtäkään niistä kiinni.
Remu jumiutui tutkimaan heti ensimmäistä löytämäänsä kuralätäkköä. Soin sen ilon sille, sillä se on ollut viime aikoina jotenkin entistäkin hiljaisempi ja hitaampi. Eilen se ei halunnut lähteä ollenkaan lenkille (minulla on tapana kuljettaa koiria melko pitkään hihnatta ja vasta autotien reunassa kytkeä ne) vaan kävi vaan nopeasti pissalla pihakatajan juurella ja meni sitten terassin portille anomaan sisäänpääsyä. Se ei kuunnellut pyyntöjä, kehoituksia eikä käskyjä, eikä ollut kiinnostunut edes nameista joiden avulla yritin houkutella sitä pienelle kävelylle, joten annoin sille periksi. Täyttäähän se pian jo 10 vuotta. Kun illalla tiedustelimme kepon kanssa mikä sitä vaivaa, se vilkuili meitä kulmiensa alta ja murisi. Voi olla, että sillä oli vaan vanhan koiran huono päivä, mutta jatkan sen tarkkailua ja yritän keksiä mistä voisi kiikastaa, ennen kuin vien sen eläinlääkärille.
Into säntäsi melkein heti ulos päästyään ajamaan kirkuvan fasaanin lähimmän kuusen latvaan. Kaikesta huolimatta sain muutaman kuvan otettua, mutta luulen, että tuo kamera antaa itsestään enemmän heti, kun parempi mieliala ja auringonvalo osuvat samalle päivälle! Siihen saakka minulla on aikaa tutustua sen ominaisuuksiin käyttöohjeiden avulla.

1

10 kommenttia artikkeliin ”Harmaa lauantai

 1. Ihana malli 😉 vaikka tuolla lukee simple, niin oot vissiin koodaillut ainakin osittain?
  miten? 🙂 vastaathan blogiini!
  oikeitaunelmia.blogspot.fi

 2. Uusi kamera on Canon EOS 5D Mark II runko EF 24-105 L IS USM -linssillä, mutta en lähtisi ilakoimaan tuolla ennen kuin olen perusteellisesti opetellut sen käyttöä! Se on melko suuri kohmelo ja vanha Canoni saa jatkaa virkaansa treeni- ja lenkkikuvauksien merkeissä. Tuo uusi kamera liikkuu niissä hintaluokissa, ettei sitä viitsi kanniskella puolihuolimattomasti mukana kaikkialla. Yksi epäkunnossa oleva kamera riittää mainiosti!

 3. Ai jaa 😮 no mä tykkään kovasti 🙂 no mutta siis esim tuo navin alla oleva pitkä viiva, niin mistä sen sait? en oo itte löytänyt tollasta koska muuten navin reunatkin tulis näkyviin 😮 tajusitko? 🙂
  oikeitaunelmia.blogspot.fi

 4. Onnea uudesta perheenjäsenestä.. 😉 Pakko oli heti googletella kamerasta, vaikka itse olenkin vannoutunut Nikonisti.. 🙂 (en uskaltaisi itse tuon hintaista kameraa edes kädessäni pitää – kolhaisisin sen kuitenkin johonkin! Hui! Työn merkeissäkö sen ostit?)
  Täälläkin on uuden rungon päivitys menossa, pitäisi vain keksiä mikä Se kamera olisi.. Nikonin D7000 olen vahvasti miettinyt, pitäisi vain päästä vielä liikkeeseen sitä kokeilemaan..!

  Ja voi Remua, se on niin ihana tuossa lammikkoa ihmetellessään! Oletteko kokeilleet onko sillä jossain kipuja, jos ei halua liikkua? Onko kankea esim. noustessaan pidempiaikaiselta makuulta?
  On se vain niin jännä juttu, että meidän Ossi (9v täytti syksyllä) saa vain lisää virtaa, eikä sitä kyllä tunnu vieläkään mikään hidastavan – päin vastoin..!

 5. Onnea uuden kameran johdosta!
  Kuvauskelit on kyllä olleet varsin masentavat. Ei ole juurikaan tullut kuvattua koko marraskuun aikana. On niin harmaata ja rumaa :/

 6. Kiitos onnitteluista! Hirveästi en ole hepuloinut tuosta täällä blogin puolella, kun todennäköisesti jatkosskin blogin lukijat pääsevät ”nauttimaan” vaan tuon wanhan 400 D:n tuotoksista. Todennäkösesti. Jos en nyt vallan villiinny.
  Kuten Wiivi veikkailikin, niin 5D on työn merkeissä hankittu ja täytyy kyllä myöntää, että on siihen melkoinen tutustuminen, vaikka samaa Canon -perhettä edustaakin! Tuossa vanhassa ISO -arvojakin riitti vaan asteikolla 100-1600, kun tuossa uudessa niitä onkin sitten vähän enemmän…

  Wiivi, ollaan kyllä kopeloitu pikku Remua läpi, eikä mitään ole ilmennyt. Eilen se kyllä taas viipotti niin kovaa vauhtia ympäriinsä, että taisi tosiaankin olla vaan huono päivä lauantaina! Mutta tarkkaillaan… 🙂

  Sarianne, ihan totta. Vaadimme lunta, tai haluamme kesän! Tämmöinen peli ei enää vetele!

Vastaa