Messarimania

Täytyyhän sekin täällä vielä puida – viime viikonloppuna ollut, eräs vuoden odotetuimmista kohokohdista, messari. Aiempina vuosina olen ollut tapahtumassa töissä tollerikerhon riveissä (kasaamassa ja valvomassa päähallin kehien läheistä järjestystä) mutta tänävuonna Helsinkiin tehtiin puhdas huviretki neljän kaveruksen kesken. Vaikka varsinaisia aikatauluja ei omalta osaltamme ollutkaan, lähdimme liikenteeseen jo kukonlaulun aikaan, sillä monina vuosina esimerkiksi parhaimpia tarjouksia ei ole riittänyt kaikille halukkaille.
Aikainen lintu todella nappasi madon – sain täydennettyä lenkkinami- ja puruluuvarastot jälleen kukkuroilleen ilman, että jouduin tuskastelemaan lompakkoni merkittävää keventymistä. Onnistuin bongaamaan niin hyviä tarjouksia, että jos olisin vain jaksanut kantaa hieman enemmänlisää ja vielä vähän, olisimme varmaankin saaneet hankittua koko vuoden tarpeet yhdellä reissulla!
Kun koiria odottaa kotona kokonainen lauma, hyviä messutarjouksia kannattaa todella hyödyntää. Laumalle ei noin vain tavallisena arkipäivänä käydä kipaisemassa eläinkaupasta paria naudanluuta ilman, että lompakko huutaa hoosiannaa. Siispä olen äärettömän iloinen löydöksistäni!

Kilo kuivattuja naudan kauloja, toinen kilo kuivattuja sianmahoja, vajaa puoli kiloa kuivattuja naudan häntiä sekä neljä jättikokoista naudanluuta varmasti ilahduttavat koirien arkea vielä pitkään, mutta löysin paikan päältä myös jotain, mistä on iloa minullekin.

Olin jo edellisenä iltana tutkinut suurella mielenkiinnolla Mustin ja Mirrin kuvastosta uutta yhteistyössä IVANA Helsingin kanssa syntynyttä Bibi & Bim -tuotesarjaa, joka ensi näkemältä kiinnitti huomioni positiivisesti. Sarjaan kuuluu koiranpetien lisäksi emalikuppeja ja muutakin hauskaa, kuten kaiken kokoisia pyyhkeitä, suloisia tarjottimia ja jopa tiskiliinoja ja emalimukeja.

Kuvastosta tutut tuotteet oli tietenkin myös hipeloitävinä messarissa. Kuvaston sivuilla hyvältä vaikuttaneet tuotteet vaikuttivat vähintäänkin yhtä hyviltä myös paikan päällä, ja se, kuka tuntee minua ja historiaani emalikuppien ja kauniin grafiikan rakastajana ei varmaankaan ylläty kuullessaan, miten tässäkin jutussa kävi. Neljä silmääni eniten miellyttävillä Nippon -grafiikalla kuvioitua kuppia lähti tietysti mukaani – kuinka olisinkaan voinut sanoa ei, kun normaalisti 16,90 euroa maksavat emalikupit sai nyt pakata mukaansa 15 euron kappalehintaan? 

Emalikupit ovat olleet nyt viikon käytössä, ja vaikka ne ovatkin kevyitä ja koirat liikuttelevat niitä nuollessaan viimeisiä makuelämyksiä kuppiensa pohjalta, ne saavat minut joka kerta hyvälle tuulelle, kun täytän tai tiskaan niitä. Näin joulun alla onkin hyvä toivoa, että joulupukki ymmärtää täydentää Bibi & Bim -kokoelmaani esimerkiksi asiaan kuuluvilla tiskiliinoilla tai emalimukeilla! 😉

Eikä siinä vielä kaikki! Pitkään markettien epämääräisillä, huonoilla tarrakiinnityksillä varustettujen heijastinliivien kanssa ulkoillut Elna sai vihdoista viimein oman, täydellisesti istuvan heijastimensa. Kyllä – ne, joilla on hyvä muisti saattavat muistaa Elnan ihanan pinkin Lifeguard Micro -liivin Hurtan mallistosta, mutta se jäi ikävä kyllä yllättäen pieneksi Elnan alettua massavoitumaan kolmen ikävuoden jälkeen. Sen oma koko jäi siis auttamattomasti liian pieneksi ja seuraava tarjolla ollut koko oli jo niin suuri, että se suorastaan pyöri koiran ympärillä. Ruotsalaisen heijastintuote -valmistajan jälleenmyyjältä löytyi napakat, mutta täydellisen liikkuvuuden takaavat joustavat heijastimet, joista on varmasti iloa vielä pitkään. Ne ovat päässeet mukaan jo lukuisille lenkeille ja täytyy myöntää, että näitä voi suositella muillekkin!

Tämän vuoden messarista löytyi siis kaikenlaista kivaa. En muista, koska viimeksi olisin kiivennyt parkkihallin rappusia yhtä tuskastuttavan painava kuorma mukanani! Haluankin kiittää erästä nimeltä mainitsematonta ystävääni, joka sai minut puhuttua reissun päälle viime hetkellä – minä kun olin jo ajatellut, että näin 10 messarivuoden jälkeen minulla ei ole paikalla enää mitään nähtävää. Pötyä! Siispä kiitän ja kumarran, ja kyllähän sekin on myönnettävä, että tapasin paikalla myös tuttuja, sekä mielenkiintoisia koiria. Tästä lisää tuonnempana.
1

2 kommenttia artikkeliin ”Messarimania

  1. Bibi&Bim -tuotteet on kyllä ihania.. Itsekin pyörittelin kyseisiä kuppeja käsissäni Messarissa.. 😀 ja niitämpetejä olen miettinyt. Ja sarjan pyyhkäitä (vaikkakin Rukan mikrokuitupyyhkeet on aivan loistavia!). Ja ja.. niin. Ihania!

    Elnan uusi heijastinliivi näyttää kyllä oikein toimivalle! Aurakin on noissa Hurtan heijastinliiveissä tuollainen välikoko, yksi on liian iso ja siitä pienempi on liian pieni…

  2. Noi on kyllä nättejä – oikein harmitti vanhoja varusteita läpi käydessä, että sillon kun ensimmäisiä jälkiliinoja ja muita harrastuskamoja tuli joskus 2000 -luvun alussa osteltua, ei valikoimaa juurikaan ollut värien saatika kuvioiden suhteen. Nykyään on sitten niin jos jonkinlaista, damit ja jälkiliinat löytyy kaikki vaikka trendikkäästi pinkkinä. Ihan kiva näin, mutta ihmeen myöhään se keksittiin! 🙂

    Välikokoisille koirille suosittelen lämpimästi ja mainostamati Boettia, löytyy myös verkkokaupasta! http://www.boettkauppa.fi/heijastinvaljas-p-806.html

Vastaa