Märkiä koiria viiksekkäitä.

Nyt seuraa shokkipaljastus: koirat eivät ole vielä kertaakaan tänä vuonna saaneet sadeasuja ylleen. Totta joka sana, tai myönnettäköön, että Remu sai ensisateiden aikaan ylleen oman sadehaalarinsa, joka osoittautui täysin turhaksi ja pikaisen analyysin jälkeen joutaisi roskikseen. Se siitäkin ilosta – kenties siinä joskus oli vettä hylkivä pinta, (mutta rievun liimautuessa läpimärkänä yhä vain märempään turkkiin siitä ei ollut enää tietoakaan) ja koko turhuuden kruunasi kainalosta löytynyt suuri repeämä. Koko riepu oli yhtä tyhjän kanssa, joten se siitä.

Into on meidän porukasta ainoa, joka tällä hetkellä edes omistaa sadetakin. Yhden koiran suojaaminen sateelta tuntuu kuitenkin tällaisen kokoonpanon kanssa hyödyttömältä – se on kaikki tai ei mitään, sanon minä!

Seuraavaksi päästäänkin siihen, että sadevermeet pitäisi varmaankin ostaa. Vaan mistä ja mihin hintaan, se on suuri arvoitus. En ole oikein ehtinyt paneutumaan asiaan, mitä nyt silloin tällöin hiukan vilkuillut markkinoita.

Voisi kuvitella, että Remulle paras vaihtoehto olisi jonkinlainen haalari – siis jos se sellaisessa suostuu liikkumaan. Se on niin matala ja karvainen, että perinteisestä manttelista ei varmaankaan olisi paljoa iloa. Nopea silmäily netissä osoittaa, ettei haalareissa taida juurikaan olla vaihtoehtoja, vaan ainoat haalarit löytyvät Hurtalta ja suurin osa niistä on melko karmaisevan värisiä. Mutta jos pelleasussa julkisesti esiintyminen nopeuttaa lenkeiltä palaamisriittejä, helpottaa arkea ja tekee koiran omistamisesta astetta vaivattomampaa, se lienee sen arvoista. Olen pahoillani Remu.

Elnalta sen sijaan löytyy vettähylkivä turkki (!!!) ja sillä on melkoisesti maavaraa. Yleensä lenkin jälkeen riittääkin, että se vain ravistelee ja sen pitkät koivet pyyhkäistään kertaalleen pyyhkellä – ja se on sillä selvä. Sen vatsakarvoissa harvemmin on juurikaan hiekkaa, sillä se sipsuttaa sateella kuin hienompikin fifi – jos nyt ei oteta huomioon sitä, että se kulkee jokaisen vesilammikon läpi. Mutta siitäkin huolimatta sen ohuet tikkujalat eivät juurikaan likaannu – se on oikeasti todella vaivaton sadesään koira.
Jokatapauksessa olen katsellut sille Hurtan Lifeguard Storm -sadetakkia, joka houkuttelisi huppunsa ja heijastimiensa puolesta. Sellainen olisi hieno kyllä Intollekin, jolle todellisuudessa arjen parhain vaihtoehto olisi mututuntumalla haalari! Intolla on nimittäin koristekarvaa siellä sun täällä – juuri sellaista sopivan villaista, johon tarttuu joka ikinen märkä hiekanjyvä ja kaikenlainen kura ja märkyys. Haalari peittäisi koristekarvat tassuista, pitäisi visusti piilossaan vatsakarvat, villapöksyt ja leijonanharjan – mutta jotenkin isomman koiran näkeminen kumisessa kokopuvussa saa mieleni hiukan järkyttymään, joten luovutaan siitä ajatuksesta. Ainakin toistaiseksi. Ja katsotaan, mitä tuleman pitää..

0

2 kommenttia artikkeliin ”Märkiä koiria viiksekkäitä.

  1. Hurtan kurahaalarit on kyllä oikeasti hyväksi todettuja.. 😉 Oletko katsonut Janutexin valikoimaa tai topcaniksen? Niillä on hillitymmän värisiä (lue: mustiakin) haalareita. Niitäkin on kehuttu kyllä hyviksi 🙂 Matalalla todellakin suosittelen sitä haalaria. Yllättävän paljon peeaskaa ne saa syydettyä sinne mahakarvoihin ja kainaloihin…. (Ja vaikka se kuinka sisällä stoppailisi haalarissa niin menoksi vain, eipä meillä ainakaan kukaan pihalla enää sitä muista. Tai jos muistaa, niin vain ensimmäiet 50m jotka kävellään sit väkisin!;) )

    Meidän kahdella nakilla on Hurtan sademanttelit, mutta tuolle uusimmalle tulokkaalle ostin Rukan sademanttelin. Mielestäni paljon parempaa materiaalia ja muutenkin parempi. Kurkkaapas sellaista vaikka Intolle, jos haalari naurattaa liiaksi.. 😀

    Mie en selviäisi enää ilman kurahaalareita/-mantteleita, tulisin aivan varmasti hulluksi jos joutuisin pesemään noi kolme kurarääpälettä jokaisen lenkin jälkeen – eikä silloinkaan aina tule puhdasta… Se prkleen hiekka jää sinne ihoa vasten niin sitkeästi.. Siispä kamppeet niskaan ja menoksi!

    • Kiitos tästä, mun onkin pitänyt vastata tähän kommenttiin jo pitkään! En ollutkaan tajunnut, että Janutexillä ja Topcaniksellakin on valikoimaa, joten oitis vaan niihin tutustumaan! Matalalla ja karvaisella kaverilla tosiaan paras lienee se haalari – saas nähdä säästyttiinkö tänä vuonna haalarin ostolta vai yllättääkö kuraiset sadekelit vielä kertaalleen tänä vuonna! Hyvä ostos se kyllä tulisi olemaan, menee sitten taas keväälläkin loskakeleillä jne. Myöskään Rukan sademanttelit eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja, joten olipa hyvä, että tuli taas valitettua ääneen. 😉 Ja varmasti helpottaa arkea, sitten kun sellainen tulee hankittua! Hip hop, nyt tutustumaan valikoimaan!

Vastaa