Uudenvuodenlupaukset koiralle

1. En lähde lenkille pahalla mielellä tai kanna murheita mukanani, vaan keskityn hetkeen kanssasi.

Vanha sanontakin sen kertoo: sinulla on työ, huvit ja harrastukset, mutta koirallasi on vain sinut.

Usein kävely on koiran päivän kohokohta ja jos mietin asiaa omalta kannaltani, minunkin päiväni menisi pilalle, jos saisin mukaan huippuhetkeeni mököttävän ja yrmeän seuralaisen tai nykyajan vitsauksen: kännykän ruutua alati tuijottavan zombien!

Yhtä lailla koira on ansainnut aidon ja välittömän läsnäolon jokaiselle lenkille. Ja mikä parasta, voi olla, että kotiin jätetyt huolet ja stressi eivät enää odotakaan kotona tai ne ovat ainakin huomattavasti kevyempiä kantaa! Tee sinäkin yhteisistä lenkeistä päiväsi kohokohta!

2. Muistan, että sinä olet koira.

Sinun ei tarvitse käyttäytyä kuten ihminen, eikä sitä sinulta odotetakaan. Olethan – ihan tarkoituksella – koira. Yritän ymmärtää hyvät aikeesi, kun komppaat ovikelloa tai huomautat odottamattomasta kolahduksesta. Ja ne jäniksen papanat ja vesilätäköt — hyvä on…

Lupaan, että yritän olla entistäkin kärsivällisempi ja nähdä sinut joka päivä arjessa paitsi koirana, rotuna ja yksilönä, ennen kaikkea siinä arvossa, jonka ansaitset.

3. Rapsutan.

Tosi paljon ja kaikkialta, koska kosketuksessa on voimaa. Selvitän, mikä on suosikkikohtasi ja kun kyllästyn, silitän sinua vielä nenän päältä tai otsalta. Onnelliseen huokaukseesi on helppo yhtyä.

19

Vastaa