Lahjaideoita koiraihmiselle

Lahjan hankkiminen voi olla ajankohtaista merkkipäivien ja juhlatilaisuuksien tietämillä, mutta sitä se on ennen kaikkea joulun alla. Vaikka kaupallisuus onkin tärvellyt monta hyvää ja lämminhenkistä juhlapäivää voi huolellisesti valittu lahja kruunata hetken ja ilahduttaa lahjansaajaa vielä vuosienkin päästä.

Jos olet miettinyt, mitä voisit hankkia lahjaksi pesunkestävälle koiraihmiselle, tutustu vaihtoehtoihin, jotka ovat kotimaisia, laadukkaita ja huolellisesti valmistettuja. Kotimaisen yrittäjän tukeminen tuo tullessaan juhlan paitsi lahjan saajalle, myös sen tekijälle.

1. YksinkertaiseN kaunista porvoosta

Mitä? Kupit ja kierrätysmateriaaleista valmistetut koiranlelut ovat porvoolaista käsityötä. Kuppeja on kahta eri kokoa eri korkuisilla reunoilla. Budjetti: alkaen 45 euroa.

Valikoimiin kuuluu myös Porvoon saaristosta kerätyt ja puhdistetut kepit, jotka soveltuvat hyvin kaupunkilaiskoiralle tai lemmikille, joka omaa mieltymyksen luonnon materiaaleihin. Katso lisää: www.ludwigvilgot.fi

Joulun ajan erikoisuutena tuotevalikoimassa on myös kotioloissa valmistetut koirankeksit, jotka sisältävät ruista, porkkanaa ja peuraa. Uutuutena myös luu -malliset keraamiset koristeet. Ota seurantaan myös Instagramissa!

2. Ainutlaatuinen Nimilaatta tuo mukanaan terveiset lapin luonnosta

Mitä? Lapissa poron sarvista valmistetut nimilaatat.  Budjetti: alkaen 18,00 euroa.

Todellisille seikkailijoille tarkoitetut nimilaatat on valmistettu Suomen Lapissa, josta ne eittämättä tuovat mukanaan raikkaan henkäyksen. Yksikään poro ei kärsi näiden ainutlaatuisten nimilaattojen vuoksi, sillä porot tiputtavat sarvensa kerran vuodessa. Tämä tarkoittaa, että lahjana tuote on paitsi ainutlaatuinen, myös eettinen. Katso lisää: www.tundrada.com

Persoonallisten nimilaattojen lisäksi Latviasta Lappiin muuttanut Eline valmistaa koirille myös bandana -huiveja sekä poronluisia puruleluja. Verkkokaupan valikoimaan kuuluvat kauniit korut viimeistelevät persoonallisella tavalla koiran ja koiranomistajan yhteisen tyylin. Ota Elinen upeat käsityöt seurantaan myös Instagramissa!

3. Jokaisen koirakodin kruunaa yksilöllinen hihnanaulakko

Mitä? Hihnanaulakot joka kotiin rotukohtaisesti tai jopa yksilöllisesti.  Budjetti: alkaen 28,00 euroa.

Eteisen kuin eteisen kruunaavat kauniit hihnanaulakot on suunniteltu ja valmistettu huolellisesti alusta loppuun saakka kotimaisena käsityönä. MDF-levystä valmistetun hihnanaulan saa vaikka koiran nimellä tai muulla yksilöllisellä tekstillä. Katso lisää: www.maisart.net

Skandinaaviseen sisustukseen istuvat siistit ja laadukkaat naulakot eivät näytä hullummalta myöskään boheemissa tai värikkäässä kodissa. Yksinkertainen muotoilu tekee tuotteesta ajattoman ja helposti yhdisteltävän. Inspiroidu Instagramissa!

4. Kotimainen käyttöesine nälkäiselle retkeilijälle

Mitä? Ekologiset astiat ja puukot.  Budjetti: alkaen 4,50 euroa.

Luonnonkuitukomposiitista valmistettavat Kupilka -tuotteet herättävät pidempään ulkosalla viihtyvän retkeilijän uuteen aikakauteen. KUPILKA 21 eräjuoma-astia kunnioittaa muotoilullaan perinteitä, mutta on entistäkin ehompi: kestävä kuppi pitää kuuman kuumana polttamatta sormia.

Juoma-astioiden lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu myös lautaset, ruokailuvälineet, veitset ja tulustikut. Kupilkan tuotteet ovat hyvän asian puolella, sillä yrityksessä on panostettu hiilijalanjäljen minimoimiseen. Lue lisää kotisivuilta!

5. Arkeen ja juhlaan

Mitä? Rusetit ja kravatit perheen nelijalkaisille juhlijoille. Uutuutena ihastuttava joulumallisto!  Budjetti: alkaen 15 euroa.

Tampereella käsintehdyt rusetit ja krakat sulattavat sydämiä niin arjessa, juhlapaikalla kuin valokuvissa ja joulukorteissakin. Veikeitä tuotteita saa myös omien toiveiden pohjalta toteutettuna. Käsin ommellut yksityiskohdat erottavat tuotteet edukseen muista markkinoilla olevista koirien asusteista. Katso lisää: www.viciafabadesign.com

Valmistusaika on noin 3-5 arkipäivää. Joulua silmällä pitäen kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä postin kulku ottaa vielä oman aikansa valmistusajan päälle.

6. Kierrätetyistä kangasaarteista valmistetut koiranpedit

Mitä? Kierrätysmateriaaleista valmistetut persoonalliset Pumpa Upcycle pedit saatavilla valmiiksi täytettynä tai itse täytettävinä.  Budjetti: alkaen 50,00 euroa.

Pumpa Upcycle lemmikkipeti sopii kodinsisustuksesta kiinnostuneille perheille: Lohjalla ja Inkoossa valmistuvat laadukkaat ja uniikit pedit tehdään asiakkaiden toiveiden mukaisista kierrätystekstiileistä. Lemmikkipetejä valmistetaan myös asiakkaiden omista kierrätystekstiileistä, mikä mahdollistaa kaappeihin varastoituneiden tekstiilien kauniin ja fiksun uusiokäytön. Katso lisää: www.pumpaupcycle.com

Lahja on paitsi kotimaisuutta ja kestävää kehitystä arvostavan lahjansaajan mieleen, myös erityisesti koirien mieleen: kierrätyskangas on usein käytössä hieman pehmentynyttä, eikä sisällä uusille tekstiileille tyypillisiä kemikaaleja.

7. Loistava lahjaidea vahvistaA NÄKYVYYTTÄ KAAMOSAIKAAN

Mitä? Heijastinolkavyö, jonka taskuun mahtuu avaimet tai matkapuhelin.  Budjetti: alkaen 44,90 euroa.

Ovelia Urban -heijastinolkavyö tarjoilee arjen toimivaa designia tyylistä tinkimättä. Sertifioitu, laadukas heijastintuote näkyy, minkä lisäksi se on muutenkin käytännöllinen: helppo pukea, näppärä käyttää ja taskuun mahtuu esimerkiksi avaimet ja kakkapussi. Katso lisää: www.ovelia.fi

Kaverille, isälle, äidille, siskolle tai veljelle? Heijastinolkavyö on helposti säädettävissä ja värivalikoimaa on runsaasti.

8. polttopiirrustukset tilaustyönä, lahjakortilla tai valmisvalikoimasta

Mitä? Kuvataiteilija Heini Sepän loihtimat lyijykynäpiirrokset ja polttopiirustukset puutuotteisiin kuten kuksiin, voiveitsiin tai vaikkapa toko-kapulaan.  Budjetti: alkaen 12,00 euroa.

Uniikin piirroksen voi tilata paitsi seinälle ripustettavana lyijykynätyönä, myös polttopiirrustuksena esimerkiksi avaimenperään tai kuksaan. Jos kaipaat lahjaideaa yhdistysaktiiville, voi oivallinen vaihtoehto olla esimerkiksi tokokapulaan taiteiltu kisatykki.

Heini Seppä myy valmiita polttopiirroksia ja maalauksia omalla Facebook -sivullaan, joka kannattaakin ottaa seurantaan mielellään tältä istumalta.

9. Aito oikea myssy on (ihan eri asia kuin PIPO ja) lämmittävä lahja

Mitä? Pötyällä paikallisten Myssymummojen valmistamat villamyssyt. Budjetti: alkaen 64 euroa.

Inspiroivan Myssy -brändin voimavarana on joukko paikallisia eläkeläisrouvia. Materiaalina käytettävä villalanka on peräisin paikallisilta suomenlampailta: se on materiaalina hengittävä sekä likaa ja kosteutta hylkivä. Ihastuttavien myssyjen, myssytuubien sekä myssykaulureiden ja -liinojen takana on ehta maatilalähtöinen designyritys Pöytyältä, Varsinais-Suomesta. Katso lisää: www.myssyfarmi.fi

Ihastu tuotevalikoimaan verkkokaupassa ja lue tarinat tuotteiden ja tuotekuvien takana. Tuotteiden toimitusaika on 2-5 päivää, mutta kiireisenä joulunalusaikana kannattaa varata runsaammin aikaa.

10. amppeliteline, porttimerkki tai lattiakaivon kansi – rotusiluetit joka lähtöön

Mitä? Rotutuotteet metalli-, puu-, lasi-, akryyli- ja tekstiilipinnoille.  Budjetti: alkaen 5,00 euroa.

Design Sir`Ola valmistaa kotitoimipaikastaan käsin tuotteita laidasta laitaan. Merkintälaserin avulla yritys taikoo rotusiluetit materiaaliin kuin materiaaliin. Porttimerkit ja amppelitelineet kestävät ulkotuotteina Suomen sääolosuhteet kruunaten pihan, jolla talonvahti vaeltaa. Jos olet varhain liikkeellä, voisi lahjansaaja ilahtua joulupalloista tai kaulimesta, jonka avulla laji- tai rotukohtaisia herkkuja on mahdollista leipoa. Katso lisää: www.designsirola.fi

Yrityksen tuotteet ovat edustettuina Koiramessuilla 15. – 16.12.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Katsasta tuoterepertuaari paikan päällä tai tilaa verkkokaupasta. Voisiko rotukohtainen lattiakaivon kansi kruunata koirien pesupaikan tai kylpyhuoneen olemuksen myös joululahjana?

Aineeton lahja on aina vaihtoehto

Fyysisen tuotteen lisäksi toimiva lahja voi olla myös aineeton. Perinteisempien aineettomien lahjojen lisäksi on olemassa oivallinen repertuaari ideoita, jotka sopivat nimenomaisesti koiranomistajille. Harkitse esimerkiksi:

Jäsenyyttä Sporttirakki -palveluun. Erityisesti aktiivisille urheilukoiraharrastajille tarkoitettu hyötypalvelu tarjoaa paljon mielenkiintoisia luentoja ja aiheita myös ihan tavalliselle koiranomistajalle. Katso lisää: www.sporttirakki.fi

Häntä Heilumaan: onnistu ohituksissa -verkkokurssi, joka sopii oivallisesti koiransa hihnakäyttäytymisen kanssa painineelle koiranomistajalle kunhan tiedossa on, että ongelman ratkaisemiseksi ollaan myös valmiita sitoutumaan. Tutustu kurssiin tästä linkistä tai harkitse muita eläinten käyttäytymistä Lincolin yliopistossa opiskelleen Saaran maksullisia sisältöjä tämän linkin takaa.

Lahjakorttia mattopesulaan, mikäli tiedät, että talossa on pentu tai koulutukseltaan keskeneräinen nelijalkainen. Myös lahjakortti koirauimalaan tai vapaan viikonlopun mahdollistava lahjakortti koirahoitolaan voi olla nerokas lahjaidea!

Lisää ideoita hakusessa?

Viime vuonna julkaistu artikkeli lahjaideoista on edelleenkin relevanttia luettavaa. Viime vuoden poiminnoissa on tänäkin päivänä voimissaan olevia kotimaisia yrityksiä ja yrittäjiä, joiden valikoimissa on ihastuttavia tuotteita.

Kannattaakin paitsi katsoa edellisvuoden listaus, myös kurkkia toimijoiden some -kanavat tarkoin. Joukossa voi olla uusia, ihania tuoteuutuuksia ja konsepteja, joita ei vielä viime vuonna ollut lainkaan markkinoilla!

47

Vastaa