Lahjaideat koirille ja koirien ystäville

Mitä joululahjaksi koiranomistajalle, koiraperheeseen tai koiralle – koiramaiset lahjavinkit

Olen törmännyt mitä mainioimpiin tuotteisiin ja palveluihin tämän vuoden aikana. On innostavaa nähdä, miten koiramaailmaan on rantautunut uusia tyylikkäitä ratkaisuja, kun aloitellessani koiraharrastusta valikoimaa oli varsin niukasti. Tuolloin koirista ja tyylikkyydestä ei todellakaan puhuttu samassa lauseessa – visuaalisesta viimeistelystä puhumattakaan!

Onneksi tilanne on viimein muuttunut ja tuntuu, että moni kotimainen yrittäjä on jopa maailmanlaajuisesti alansa edelläkävijä. Tyylikkäät tuotteet eivät vieläkään täysin hallitse eläinkauppojen tuotevalikoimaa, mutta suunta on ollut lupaava jo parin vuoden ajan.

Koska itsenäinen Suomi viettää tänä vuonna satavuotisjuhlapäiväänsä, ei ole parempaa hetkeä nostaa muutamia kotimaisia yrittäjiä esille. Olen koonnut listan, jossa paljastan mielenkiintoisimmat lahjaideat koirille ja koirien ystäville – suoraan kotimaisilta yrittäjiltä!

1. Lahjakortti verkkokauppaan, jossa kaikki on kaunista

Mitä? Koiranpedit ja muut tarvikkeet sekä oheistuotteet, joiden valmistuksessa on suosittu luonnonkuituja kuten pellavaa, puuvillaa ja kasviparkittua nahkaa. Budjetti: alkaen 15 euroa.

Viimein saapui aika, kun koiratalouden tekstiilit eivät enää edustaneet tassukuvioita reippaan ruskeissa värimaailmoissa. Kolme hurraa huutoa sille! Suomalainen koiranomistajille suunnattu lifestyle-brändi Kind valmistaa kestäviä ja kauniisti vanhenevia tuotteita, joiden esitestaajina toimii yrittäjän oma dalmatiankoira Elmo. Katso lisää: www.kindfordogs.fi

Hakusessa lahja koko perheelle? Tilaa verkkokaupasta kaunis ja ajaton koiran ruokakulho ja lisää sen sisälle pöytäkynttilä ja konvehteja. Kietaise sellofaaniin ja lahja on valmis!

2. Jokainen koira ansaitsee tulla muistetuksi

Mitä? Miljöö- ja studiokuvat perheen karvaisista lapsista Tampereen seudulla. Budjetti: alkaen 119 euroa.

Ida Lehtosen julkaisemat valokuvat pysäyttivät minut Facebookissa. Idan erikoisalana on eläinvalokuvaus ja kuvista välittyykin kuvaajan eläimiä kohtaan tuntema arvostus ja rakkaus. Kun haluat tarjota karvaisesta perheenjäsenestä laadukkaan ja varmasti pidetyn muiston, käänny ammattivalokuvaajan puoleen. Katso lisää: www.idaphotos.com

Liian kallista, liian kaukana? Eläimiin erikoistuneita ammattivalokuvaajia löytyy ympäri Suomea. Ammattivalokuvaajan hinta perustuu taitoon, kokemukseen ja kuvien laadukkaaseen jälkikäsittelyyn sekä tietysti ensiluokkaiseen kuvauskalustoon. Kyseessä on luovuutta sekä teknisiä ja hintavia työvälineitä vaativa ammatti, jota nykypäivänä arvostetaan aivan liian vähän.

3. koiramaista Taidetta kotiin

Mitä? Maalaukset ja piirustukset valokuvan pohjalta tai asiakkaan toiveiden mukaan. Erikoisuutena guassimaalaukset kotimaiselle koivupohjalle sekä isokokoiset piirustukset kynillä ja pastelleilla. Materiaalit töihin tulevat ensisijaisesti kotimaisilta yrityksiltä. Budjetti: alkaen 100 euroa.

Kuvataiteilija, sarjakuvataiteilija sekä koiranomistaja Annika Wallenius työskentelee ammatikseen myös eläinten parissa eläintenhoitajana. Yhteys nelijalkaisiin näkyy teoksista, joista välittyy sielukkuus. Lahjan saaja voi osallistua tilaustyön suunnitteluun, kun ostat lahjaksi lahjakortin. Katso lisää: www.walleniusart.wordpress.com

Wallenius lähtee suorittamaan varusmiespalvelusta Niinisaloon. Taiteilijan inttiblogia pääset seuraamaan tästä linkistä.

4. Persoonallisesti ulkona: Iloa ja väriä ulkoiluun

Mitä? Suomessa valmistetut persoonalliset pannat ja taluttimet sekä kakkapussi-jemmat. Budjetti: alkaen 9.50 euroa.

Ebba + Albus collectionin monipuoliseen valikoimaan kuuluu lukuisat erilaiset pantamallit. Iloisten väristen pantojen ja hihnojen lisäksi valikoimaan kuuluu heijastavat tuotteet ulkoiluun. Katso lisää: www.ebbaalbus.fi

Kevyt puuvillakankaasta valmistettu kakkapussi-Jemma on hyvä valinta citykoiran omistajalle. Jemman voi kiinnittää hihnan käsilenkkiin, vyölenkkiin tai vaikkapa reppuun ja näin jemmat kakkapusseineen roikkuvat aina kevyesti mukana.

5. ruokakuppiteline tyylikkääseen kotiin

Mitä? Kierrätysmateriaaleista valmistetut kuppitelineet kissoille ja koirille useassa koossa. Budjetti: alkaen 59 euroa.

Olenko koskaan kertonut, että kovan onnen Olmi elää nykyisin tavallista koiranelämää, jossa ainoana merkkinä sen pentuiän varvasongelmista on se, ettei se pysty kumartumaan etutassujensa varpaiden päälle? Siksi Olmi syö ruokansa korokkeelta. Minä tietysti toivon, että joulupukki muistaa sitä Think Todayn tyylikkäällä ruokakuppitelineellä! Katso lisää: www.thinktoday.fi

Katso kotisivuilta myös ruoka- ja juomakuppien alustat, sekä muut tuotteet. Yrityksen Facebook -sivulta löydät tuotteista lisää kuvia!

6. Kauniit ja laadukkaat nahkatuotteet

Mitä? Mittatilauksesta Suomessa valmistetut yksilölliset ja laadukkaat kaulapannat, valjaat ja talutushihnat kaiken kokoisille koirille, sekä pientä mukavaa ihmisille. Budjetti: alkaen 8 euroa.

Klassisen kauniit koiratarvikkeet valmistuvat mittatilaustyönä asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Ajattomat nahkatuotteet kestävät kulutusta ja aikaa. Koiratarvikkeiden lisäksi valikoimasta löytyy mm. parkkinahkaisia avaimenperiä, avainnauhoja ja kissan kaulapantoja. Katso lisää Facebookista.

Helmi -koiratarvikkeet taipuvat moneen, sillä pantoja voi tilata minimalistisen pelkistettyinä, niittikoristein tai vaikkapa salmiakki- tai nimikirjailuilla.

7. Rotutuotteet joka lähtöön

Mitä? Vaatteet, asusteet ja lahjatavarat kasseista tarroihin eläinten ystäville. Budjetti: alkaen 12 euroa.

Waldogsin persoonallisten ja hauskojen eläingrafiikoiden joukosta löytyy jokaiselle jotakin! Kotimaisen taitelijan grafiikoissa on yli 190 koirarodun kattava valikoima, sekarotuisia ja rescuekoiria unohtamatta. Samalla shoppailulla löydät lahjat myös muille eläinten ystäville. Customoi tuotteita omilla teksteillä ja tilaa vaikkapa kasvattajakohtaiset tuotteet! Katso lisää: www.waldogs.com

Jos toimiva, mutta tavallinen kahvikuppi on jo so last season, turvaudu termosmukiin silikonikannella. Kuvassa poseeraava whippetnassu on vieläpä Olmin ja Alpin rakas Taimi -ystävä naapurustosta! Kuppi on saatavilla muissakin rotuvaihtoehdoissa. Jos haluat panostaa, lisää settiin erikoiskahvi tai täytä kuppi konvehdeilla tai pähkinöillä. Toimii varmasti!

8. Uniikki tuote omalla koirakuvalla

Mitä? Yksilölliset korut, avainnauhat, avaimenperät, magneetit ja numerolapun pidikkeet oman koiran kuvalla. Budjetti: alkaen 26 euroa.

Yksilölliset tuotteet valmistetaan Suomessa noin kahden viikon toimitusajalla. Jos mielit yllättää ystäväsi jouluna, tee tilauksesi heti! Pusselin verkkokaupasta löytyy myös Team Rokka -kannatustuotteet, joiden myyntituloista 50 % lahjoitetaan Team Rokan tukemiseen. Katso lisää: www.pusseli.fi

Jos tiedät lahjansaajan koiraharrastuksesta vain sen, että hän kiertää näyttelyitä, numerolapun pidike on nappivalinta! Valitse lahjansaajan koirasta kasvokuva, sillä hyvän seisotuskuvan päälle ymmärtää vain harjaantunut handleri. Pusseli -kauppaan saa myös lahjakortteja!

9. Tinkimätöntä tyyliä pitkäkauloille

Mitä? Kotimainen kaulapanta- ja talutinmallisto tarjoaa glamouria joka koiralle. Budjetti: alkaen 24.90 euroa.

Käsityönä Suomessa valmistetut värikkäät ja näyttävät pannat syntyvät rakkaudesta koiriin. Jatkuvasti uudistuva ja laajeneva mallisto tuo kauneutta ja glamouria koiranomistajien arkeen. Walona Dogsin taustalla on valkeakoskelainen perheyritys, joka myy tuotteita maailmanlaajuisesti. Katso lisää: www.walonadogs.com

Näiden ammattilaisten käsissä et ole hukassa! Selkeät kokotaulukot, tuotekuvaukset ja -kuvat varmistavat, että löydät sen mitä etsitkin. Suurin ongelma Walona Dogs -tuotteiden hankinnassa onkin valinnan vaikeus, joka iskee värikkäitä tuotteita läpikäydessä.

10. Ugly Christmas sweater – jouluiset koirakuosit

Mitä? Jouluiset koirakuosit tyynyihin, vaatteisiin ja lahjatavaroihin. Budjetti: alkaen 4 euroa.

Suomalaisen kuvittaja-graafikon Camilla Häggblomin koirakuosit on saatavilla sisustustyynyihin, vaatteisiin ja lahjatavaroihin ulkomaalaisesta Redbubble -verkkokaupasta. Kuvituksillaan Häggblom alleviivaa eläinten ja luonnon kauneutta sekä jakaa tietoisuutta esimerkiksi koirien rotukohtaisista eroista alkuperän ja ominaisuuksien osalta. Valikoimasta löytyy yli 30 koirarotua sisältäen kaikki suomalaiset koirarodut ja uusia lisätään toiveiden mukaisesti. Katso lisää: Camilla Mikaela Häggblom, Redbubble

Verkkokaupasta löydät myös tarrat ja kortit joululahjojen viimeistelyyn. Ota seurantaan myös Instagramissa!

Eikö tärpännyt?

Jos et löytänyt ystävällesi tai lompakollesi sopivaa lahjaa, muista, että koiranomistajille useimmiten riittää, että heidän lemmikeillään on kaikki hyvin.

Lahjoita koiranomistajalle lahjakortti, joka oikeuttaa koiran lenkitykseen tai hoitoapuun. Jos koiraa ei luoteta lenkille, tarjoudu seuranpitoon sovittuna ajankohtana: moni koiranomistaja on lemmikistään huolissaan, jos työpäivä uhkaa venyä tai töiden jälkeen tulee pakollisia menoja.

Koiranomistajatkin ovat aivan tavallisia ihmisiä, joten lahjaideana voi toimia aineettomatkin joululahjat – mihin eläinsuojelukohteeseen tehty lahjoitus voisi ilahduttaa ystävääsi?

87

4 kommenttia artikkeliin ”Lahjaideat koirille ja koirien ystäville

 1. Kiitti ideoista! Mietin itse asiassa jo useampana vuonna, että pitäis joko onnistua ottamaan itse, tai pyytää jotain oikeasti osaavaa ottamaan kunnollinen poseerauskuva vanhempien 15-vuotiaasta terrierirouvasta. Se nyt ainakin ilahduttais vanhempia, ja meitä muita myös 🙂
  Samoin huomasin, että siskolle on tosiaan tulossa uus koira, ja sitäkin vois jotenkin muistaa <3

  • Kyllä ammattikuvaajan kuvat vaan on ammattikuvaajan kuvia, voin erittäin lämpimästi suositella! Laadukas kuva on mielestäni ikuinen: voisin kuvitella pitäväni hyvää kuvaa kehyksissä esillä, vaikka kuvan koira ei enää olisi keskuudessamme. Ehdoton suositus tälle!

   Oi, toivottavasti löysit listasta vähintäänkin inspiraatiota tulevan koiruuden muistamiselle! Tämä uutinen yllätti nyt minutkin – täytyykin kurkistella Facebookkia korvat höröllä! 😀 <3

   Hyvää joulun odotusta!

 2. Paluuviite: Miten valitsen blogiyhteistyöni? | Purematta Paras

 3. Paluuviite: Lahjaideoita koiraihmiselle | Purematta Paras

Vastaa