RevolutionRace – Facebookista ja Instagramista tutut housut

*Artikkeli sisältää mainoslinkkejä

RevolutionRace, Nordwand Pants & Illusion Fleece

Minä olen pihi. Kanssani ulkoilevat ihmiset ovat ehkä saaneet jo hävetä silmät päästään, sillä minulla on tapana uusia ulkoiluvaatteeni korkeintaan kerran viidessä vuodessa – mieluiten kuitenkin kerran 10 vuodessa.

Sama koskee kenkiä. Tästä syystä olen ollut muutaman tunnin metsälenkeillä vanhoissa sisäpelikengissä, lenkkareissa, tennareissa ja luottokengissäni Adidaksen Superstarsseissa. Toki sellaisissa yli viisi vuotta vanhoissa, jotka raaskii viedä metsään.

Vuosi sitten syksyllä ohjelmistoni ilmeisesti päivitettiin, sillä ostin isolla rahalla kengät, jotka on tarkoitettu metsässä ulkoiluun ja joiden hinnalla olisi saanut melkein vuokrattua pienen yksiön kuukaudeksi. Myyjä lohdutti minua kertomalla, että hoitamalla kenkiäni oikein, pärjäisin niillä melkein koko loppuelämäni.

Myöhemmin samana vuonna sain uudet maastoon suunniteltut lenkkarit ja talven varalle maineensa veroiset Icebugit (joista en aio ikinä luopua). Ja silloin huomasin, että ulkoilu on oikeastaan sitä mukavempaa, mitä osuvammat varusteet on onnistunut valitsemaan päälleen. Kyseessä on melkoisen terävä huomio ihmiseltä, joka on viimeiset 15 vuotta viettänyt lähes kaiken vapaa-aikansa koirien kanssa ulkona.

18122016_6051e2_960px

Housut, joita mainostetaan somessa

Loppukesästä tapahtui jotain hirveää, sillä samalla, kun vuosia vanhasta metsänvihreästä fleecehupparistani meni vetoketju, myös intin kurssipuvun housut saivat ikävästi osumaa niin, että polven kohdalle tuli reikä. Niiden housujen puntit olivat jo kuukausia repsottaneet rumasti ja lopulta, kun minua seurasi häntämainen pala kangasta kurssihousujeni lahkeesta totesin, että minun on tutustuttava tämän päivän housutarjontaan ennen, kun joudun lopulta lähtemään lenkille jonkun toisen housuissa tai kokonaan ilman housuja.

Ja juuri silloin Facebook -feediini iskeytyi RevolutionRacen mainos, ja tutkimustyön jälkeen päädyin tilaamaan itselleni Fritidsfabrikeniltä* naistenmallia olevat Nordwand -housut, joissa – mikä parasta – oli niin paljon väri- ja kuviovaihtoehtoja aina kirkkaan pinkeistä maltillisiin sävyihin, että oman värin ja kuosin valinta oli koko tilauksen hankalin osuus.

Nordwand Pants

Runsas väri- ja kuosivalikoima on etu, mutta käytännöllisyys ratkaisee

Päädyin valitsemaan tummat leopardikuvioset housut. Tässä mallissa* kevyemmät ja joustavammat palat on sijoiteltu polvien ja pepun kohdalle, mikä toimii käytössä loistavasti – housujen täytyy olla kestävät, mutta myös joustavat, sillä joidenkin koiralenkkien ”parasta antia” on koirankakkojen noukkiminen hoidetuilta alueilta. Nämä mahdollistavat sellaisen mainiosti paitsi jousto-osuuksiensa puolesta, myös riittävän korkean vyötärön osalta.

Lisäksi housuista löytyy peräti kuudet taskut ja nilkkojen kohdalla on tujakampaa kangasta olevat vahvikkeet, joiden ansiosta housut pysyvät pitkään ehjinä. Lahkeiden suussa on resorit ja tarranauhat, joten nämä saa laitettua kohlomaisten vaelluskenkienkin päälle, jos haluaa estää lumen pääsyn kenkiin sisälle.

Ennen tilauksen tekemistä luin Facebookista paljon näihin housuihin liittyvää kokopohdintaa, ja itse useimmiten M -koon vaatteisiin päätyvänä päätin tilata myös housut M-koossa, ja mielestäni ne vastasivatkin kokoaan hyvin. Toimitus oli ripeä ja luotettava, joten voin suositella näitä housuja lämpimästi – oman kokemukseni mukaan nämä ovat hintansa väärti!

RevolutionRace, Nordwand Pants

RevolutionRacen Illusion -huppari osaksi luottovaatteiden kaartia pikkuviasta huolimatta

Tilasin samaan lähetykseen myös Illusion* -fleecen, joka on päältä hiukan liukkaampaa kangasta ja sisäpuolelta miellyttävän pehmeää fleeceä. Vaikka se ei ole yhtä muhkea ja lämmin kuin rakas edeltäjänsä, se on ansainnut paikkansa ulkoiluvaatteiden top-3:ssa, sillä se on riittävän pitkä ja siinä on korkea kaulus sekä peukaloreiät, mikä tekee huppariin uppoutumisesta täydellistä.

Koska Illusion -hupparin ulkonäkö ja käyttömukavuus hipoo täydellisyyttä, oli suuri pettymys huomata, että alle viikon käytön aikana sen pintamateriaali alkoi kuitenkin nyppääntymään ikävästi.

18122016_6048e_960px

Sinulle, joka punnitset vaihtoehtoja

Huppari ei siis saa niin vahvoja suosituksia kuin samassa lähetyksessä tulleet housut, vaikka pieni nukkaisuus ei sinällään haittaa. Kaltaistani pihiä ihmistä tietenkin mietityttää, miltä tämä rahaa maksanut tuote mahtaa näyttää puolen vuoden päästä, ja näkeekö se ollenkaan esimerkiksi kaksivuotispäiväänsä, mikä on ehdottomasti matalin käyttöikä, jota hankkimaltani käyttötavaralta tai -vaatteelta odotan.

Tätä julkaisua ei suinkaan ole kirjoitettu ”blogiyhteistyön” merkeissä, vaan vilpittömästi teille, jotka vieläkin emmitte omien RevolutionRace -housujenne tilausta. Tähän artikkeliin on sittemmin, vuosia myöhemmin lisätty mainoslinkit, sillä artikkeli tavoittaa edelleen hyvin ulkoiluvaatteita etsiviä kanssasisaria ja -veljiä.

Moni ystäväni on housuni nähtyään kysynyt, ovatko nämä olleet hyvät – ja voin suositellen todeta, että kyllä ovat!

18122016_6041e2_960px

Pssst. Hei ulkoilija! Sinua voisi kiinnostaa myös artikkelini ”varustevinkit koiran kanssa ulkoiluun” tai ”koiran kanssa retkeily”! Löydät meidät myös Instagramista nimimerkillä @puremattaparas. Olen lisännyt Instagramiin myös hauskoja retkipaikkasuosituksia, jotka löydät oppaat -välilehdeltä!

330

6 kommenttia artikkeliin ”RevolutionRace – Facebookista ja Instagramista tutut housut

 1. Heippa!

  Tää on nyt lievästi sanottuna asiaan liittymätöntä, mutta halusin alkaa kyseleen sulta vähän tollerikuulumisia. Nimittäin mulla on tolleri uros (3v) joka on täysin täydellinen metsäkoira <3. Mutta muuten luonteeltan hieman vaikeahko :DD Se on täysin muhun leimaantunut, joten meillä ei siinä mielessä oo ongelmia, mutta miestä se ei esimerkiksi tottele lainkaan. Sen lisäksi se on ihan jumalaton remmiräyhä ja eikä tuu yhtään juttuun toisten uroskoirien kanssa. Koiralla on "suoraan kimppuun -asenne" kun se näkee toisia uroskoiria. Kuulin tässä vähän aikaan sitten samanlaista tarinaa kahdelta itselleni tuntemattomalta henkilöltä, joilla on tolleriurokset. Heidänkään koirat eivät siedä toisia uroksia,vaan ovat hyvin tappelualttiita.

  Sen vuoksi halusinkin alkaa kysellä, että mites sun tolleri suhtautuu toisiin koiriin? Varsinkin nyt kun laumassa on muitakin uroksia. Itse haaveilen toisen koiran laittamisesta, mutta haluaisin ehdottomasti uroksen, koska oman kokemukseni mukaan ovat helpompia metsäkoiria ja ns. tasalaatuisempia. Vapaa-ajalla taas narttu olisi helpompi, mutta en tiedä jaksanko myöskään sitten sitä juoksurumbaa kahdesti vuodessa. Onko teillä ollu mitään reviiriongelmia omassa laumassa?

  • Moikka,

   ja anteeksi, että en ole vastannut. Olen kyllä kuvitellut kirjoittaneeni vastauksen jo heti viestisi saatuani, mutta sille on ilmeisesti tapahtunut jotain netin ihmeellisessä maailmassa.

   Kolme vuotias tolleriuroksesi kuulostaa tosi vilkkaalta ja sisukkaalta, mitä Intokin oli samassa iässä. On toki vieläkin, mutta ikä on rauhoittanut sitä, eikä sillä ole enää tarvetta olla suuna päänä kaikkialla. Noihin aikoihin Into kokeili asemaansa kaikkien kanssa – häntä uljaasti korkealla taivaissa liehuen, rintaansa röyhistellen. 🙂 Meidän onneksemme olimme tuolloin tekemisissä sellaisten koirien kanssa, jotka eivät arvoittaneet sen kukkoilevaa olemusta, vaan jättivät sen omaan arvoonsa, eivätkä siis vaan lähteneet mukaan kukkoiluun. Ongelmia meillä ei ole ollut omassa laumassa tai sen ulkopuolella, mutta myönnän, että tolleri on kaikessa vilkkaudessaan ja sinnikkyydessään haastava koira, jonka tapakasvatukseen täytyy panostaa jopa tiukasti.

   Tsemppiä alkaneelle vuodelle – kun jaksatte kahlata päättäväisesti ja kärsivällisesti vaikeiden aikojen yli, se kyllä palkitaan!

 2. Minä olen noita housuja pohtinut myös. Itsekin olen nimittäin todennut, että ulkoilu koiran kanssa on paljon mukavampaa, kun on asianmukaiset vaatteet päällä. Tosin onhan se aina oma shownsa pukeutua ulos lähtiessä.

  Nastakengät on talvella ihan ehdottomat, siitä olen samaa mieltä. Ja itselläni on niin linttajalka, että kesälläkin pitää metsissä kulkiessa olla tukevat kengät.

  • Voin kyllä suositella! Olen muuten tuulisen kevään myötä huomannut, että nämä housut pitävät myös tuulta ihan kivasti. 🙂

 3. Voi ei! Instagram on tyrkyttänyt näitä feediini jo vaikka kuinka kauan ja olen kuolannut, että kyllä minä jonain päivänä, kun budjetti venyy. Nyt on ehkä pakko keksiä raha jostain, jos nuo kerran oikeasti ovat hyvät.

 4. Paluuviite: Varustevinkit koiran kanssa ulkoiluun - poimi nämä!

Vastaa