Koiramessutärppi #2: kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä

Yhteistyö / Suomen Kennelliitto

Yksi kuluneen viikonlopun suurimmista yllättäjistä oli Karjataidon tilan lampaiden paimennusnäytös. En tiennyt ollenkaan mitä odottaa, kun istuin ykkös hallin ensimmäiselle penkkiriville ennen näytöksen alkua. Se, mitä seuraavaksi näin hiljensi minut tuijottamaan näytöstä koirineen, lampaineen ja ohjaajineen täysin lumoutuneena.

Esityksessä lavalla nähtiin katras lampaita sekä ahkeria ja taitavia workingkelpieitä ohjaajineen. Lampaiden liikuttelu oli virtaviivaista ja saumatonta ihmisen ja koiran yhteistyötä, joka soljui luontevasti. Edes termi ”saumaton” ei riitä kuvailemaan sitä, miten silmäni lepäsi katsoessani esitystä.

Karjataidon tilan emäntä Kaisa Hilska kertoi esityksen aikana yleisölle workingkelpieiden tehtäväkentästä, koirilta vaadittavista ominaisuuksista sekä lampaiden käyttäytymisestä ja ominaispiirteistä. Lisäksi meille kerrottiin, miten tunnetusti paimenten käyttämä keppi toimii käytännössä lampaiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan esitys oli mielenkiintoista nähtävää ja vähääkään liioittelematta lumoavaa katseltavaa. Koirien ja ohjaajien yhteistyöstä huokui näiden välinen molemmin puolinen kunnioitus ja luottamus, mutta sen lisäksi samat seikat oli aistittavissa koirien ja lampaiden, sekä lampaiden ja ihmisten välisistä suhteista.

Esityksessä nähtiin kaikin puolin ensiluokkaista lajien välistä kommunikointia ja koirien hienovaraista, lähes huomaamatonta pillikäskyin tapahtuvaa ohjausta. Jokaisen koiranomistajan pitäisi nähdä tämä näytös, koska se on loistava esimerkki siitä, mitä ihmisen ja eläimen välinen suhde on parhaimmillaan.

Katso tämä näytös, jos ikinä olet ollut tai aiot olla tekemisissä minkä tahansa koiran kanssa. Seuraavat näytökset hallissa 1 sunnuntaina 10.12.2017 klo 11:45 ja 12:30.

Lue myös

Kolme hyvää syytä lähteä joulukuussa Messariin – vaikka et olisi näyttelyihminen!
Koiramessutärppi #1: koiran hankintaa suunnittelevalle

21

5 kommenttia artikkeliin ”Koiramessutärppi #2: kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä

  1. Paluuviite: Koiramessutärppi #1: koiran hankintaa suunnittelevalle

  2. Paluuviite: Koiramessutärppi #3: KOIRAMESSUT x 30

  3. Paluuviite: Koiramessut 2017

  4. Paluuviite: Vuoden 2017 luetuimmat blogijutut - luitko jo nämä?

  5. Paluuviite: Kolme hyvää syytä lähteä Messariin - vaikka et edes olisi näyttelyihminen!

Vastaa