Kolme hyvää syytä lähteä joulukuussa Messariin – vaikka et olisi näyttelyihminen!

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Koira 2017 -tapahtuma, eli koiraihmisten keskuudessa ”Messari” lähestyy kovaa vauhtia. Suomen suurin koiratapahtuma pidetään kuukauden päästä 8.-10.12.2017 eli – sattuipas sopivasti – veronpalautuksia seuraavana viikonloppuna.

En ole koskaan ollut näyttelyihmisiä ja olenkin vasta viimeisen vuoden aikana Alpin tulon myötä alkanut opettelemaan näyttelyiden kulkua ja erilaisten lyhenteiden merkityksiä. Lyhenteet ja ruusukkeet ovat minulle kaikesta huolimatta yhä lähes hepreaa, joten rehellisyyden nimissä luulen, ettei minusta ehkä koskaan tule oikeasti varteenotettavaa näyttelyihmistä.

Siitä huolimatta olen osallistunut Messariin vuosittain jo kuudentoista vuoden ajan (!) lukuun ottamatta inttivuottani sotakoiraosastolla vuonna 2011.

Miksi Messariin kannattaa lähteä, vaikka ei edes olisi näyttelyihmisiä?

1. Kauniit koirat ja mielenkiintoiset kasvattajat ovat omiaan koiranpentuhaaveiden eteenpäin viemiselle

Messari jos jokin on paikka, jossa koiria liikkuu ja niitä voi vapaasti ihastella. Kukaan tuskin pahastuu, jos katseesi naulautuu upeaan yksilöön tai harvinaiseen rotuun.

Messari on oivallinen paikka tutustua erilaisiin koirarotuihin, jos koiranpennun hankinta on mielessä. Samassa yhteydessä on hyvät mahdollisuudet päästä keskustelemaan kasvattajien kanssa.

Messarin päähallissa erilaiset rotujärjestöt ja rotua harrastavat yhdistykset esittelevät rotujaan ja toimintaansa Rotutorilla, joten jos kehän laidalta upeine koirineen bongattu potentiaalinen kasvattaja on liian kiireinen kertoakseen rodustaan, löydät kaipaamasi vastaukset varmasti päähallin Rotutorilta.

Itse olen vuosi toisensa jälkeen osallistunut tapahtumaan nimenomaan turistina, eli en ole koskaan ilmoittanut omia koiriani mukaan näyttelykehiin. Turistina paikalle saapuminen mahdollistaa kaikkien hallien läpikäynnin ja itselleen vieraampien rotujen näkemisen ja tarkkailun. Olen viimeisimpien messarivuosien aikana mm. lumoutunut ceskoslovensky vlcak-kehän laidalla ja toisena vuonna paikan päällä töissä ollessani huomannut haaveilevani omasta mastiffista!

Sen lisäksi, että paikan päällä on hyvät mahdollisuudet jutella kasvattajien kanssa, vannoutunut koiraihminen löytää sieltä myös paljon vanhoja tuttuja, joiden kanssa ehtii vähintäänkin ohimennen vaihtamaan pari sanaa. Messarissa tunnelma saattaa olla kiireinen, mutta pääasiassa ihmiset ovat ystävällisiä toisilleen.

2. Edulliset puruluut, joita todella kannattaa hamstrata

Prioriteettini on jo pitkään ollut vuoden puruluiden hamstraaminen Messarista! Suosikkini on ulkomaalainen yritys, joka tarjoaa koirilla pitkään kestäviä kuivattuja puruherkkuja myös isommissa tukkupakkauksissa edullisesti. Kyllä, se olen minä, joka raahaa Messarin narikasta mukaan noukittua, täyteen ahdettua lätkäkassia tuskanhiessä ympäri parkkipaikkaa.

Ostan joka vuosi Messarista puruluut lähes koko vuodelle, koska suurimmat ja herkullisimmat puruluut maksavat koirajoukkoni tarpeisiin yksittäin eläinkaupasta ostettuna hunajaa. Tarkkasilmäisenä Messarista löytää useita ”ota kolme, maksa kaksi” -tyyppisiä tarjouksia. Yksi suosikkihuveistani on myös etsiä päivän aikana paikalta viikonlopun edullisimmat siankorvat.

3. Kattava valikoima tuotteita

Jos tarvitset jotain koirille – hanki se Messarista! Messari on mainio paikka tehdä tuote- ja hintavertailua ja jopa päästä neuvottelemaan hinnoista (ja kaupanpäällisistä).

Viime vuonna saalistin Messarista whippetille makuupussipetiä ja canicross -kamppeita. Sain Sonarcilta vetokamppeiden suhteen paikan päällä ja vielä jälkeenpäinkin niin hyvää asiakaspalvelua, että suosittelen heidän puoleensa kääntymistä mielelläni! Makuupussipetiä ei löytynyt, mutta sen korvasi yllättävän edullisesti päähallin nurkasta löytyneet hyvältä näyttävät ja kestävät koiranpedit, joita ostin heti kahdessa eri värissä.

Kymmenisen vuotta sitten sain metallihäkin Messarista alle puoleen hintaan, kun pääsin hiljaiseksi käyneellä osastolla neuvottelemaan sellaisen kauppiaan kanssa, joka halusi päästä juuri ennen sulkemisaikaa mahdollisimman monesta kookkaasta häkistä eroon. Puruluiden, koiranpetien ja erikoisvarusteiden lisäksi valikoimaa on mm. erilaisten treenilelujen ja -tarvikkeiden sekä kaulapantojen ja talutushihnojen suhteen. Myös koirallisten kavereiden joululahjat saattavat löytyä Messarista!

sankarikoiria, luentoja, ohjelmanumeroita ja kontakteja

Kauniita koiria ja edullisia löytöjä, sekä runsaasti ohjelmaa koko viikonlopulle. Paikan päällä mm. palkitaan perinteisesti sankarikoirat ja perjantain aikana luentotilassa käydään erilaisia luentoja mm. koirien kognitiosta ja allergioista. Hauskaakin on luvassa, sillä halleissa nähdään lukuisia erilaisia näytöksiä.

Minä en aio jättää joulukuista perinnettäni tänäkään vuonna väliin, vaan olen jo alkanut suunnittelemaan messariviikonlopun ohjelmaa osoitteessa www.koiramessut.fi. Ennen loppuvuoden kohokohtaa ehdin kuitenkin viettämään vielä yhden viikonlopun akkuja lataillen kummityttöni kanssa maalla.

Päivitetty 9.12.2017 // Lue myös

Koiramessutärppi #1: koiran hankintaa suunnittelevalle
Koiramessutärppi #2: kun kaksi on yksi – saumatonta yhteistyötä paimennusnäytöksessä

 

25

6 kommenttia artikkeliin ”Kolme hyvää syytä lähteä joulukuussa Messariin – vaikka et olisi näyttelyihminen!

  1. Paluuviite: Messaritärppi #1: koiran hankintaa suunnittelevalle

  2. Paluuviite: Koiramessutärppi #1: koiran hankintaa suunnittelevalle

  3. Paluuviite: Koiramessutärppi #2: kun kaksi on yksi - saumatonta yhteistyötä

  4. Paluuviite: Koiramessut 2017

  5. Paluuviite: Vuoden 2017 luetuimmat blogijutut - luitko jo nämä?

  6. Paluuviite: Koiramessutärppi #3: KOIRAMESSUT x 30

Vastaa