Lihaa luiden päälle – kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle?

yhteistyö / Sonarc

Pari vuotias Olmi ja sen pian vuoden täyttävä ”pikkuveli” Alpi ovat olleet varsinaisia murheenkryynejä, mitä tulee niiden ulkoiseen olemukseen. Olen tehnyt kaikkeni tavoitellessani niille urheilullista ja pyöreää kroppaa, mutta sen sijaan molemmilta pojilta törröttävät kylkiluiden lisäksi toisinaan jopa selkänikamat. Saan vähän väliä kuulla, että pojat ovat hieman laihassa kunnossa mikä näkyy hyvin jopa Alpin taannoisissa Tampereen näyttelyn kuvissa.

Olen yrittänyt korjata asiaa syöttämällä pojille yhä edelleen tuhtia penturuokaa, lisäämällä ruokaan rasvaista lihaa sekä lampaan rasvaa, mutta molemmat pojat ovat pysyneet varsinaisina kuikeloina. Eritoten Olmi, joka ei tunnu saavan massaa vielä lähes kolmen vuoden iässäkään, vaikka sen alle vuotias rotutoveri on jo nyt alkanut näyttämään päivä päivältä maskuliinisemmalta.

Pojilla tuntuu olevan myös treenikauden ulkopuolella kova energiantarve. Ne pyrähtelevät vinhaan hippaleikkiin jopa päivittäin lenkkeillessään. Räjähtävä voima ja juoksemisen ilo saavat aikaan sen, että vaikka ruokin niitä kuin hevosia, ne vaikuttavat  köyhän miehen kaakeilta, jotka eivät ole nähneet päiväkausiin ruokaa.

Onneksi avasin suuni kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sain kokeiluun Sport & Fit -tuotesarjan HMB & Power -valmisteen, joka on urheilu- ja työkoirille tarkoitettu lisäravinne, mutta jota käytetään paljon myös toipuville ja laihoille koirille.

HMB:tä, L-karnitiinia, L-arginiinia ja glukoosia sisältävä lisäravinne tukee rakennusaineenvaihduntaa eli anaboliaa. Se ehkäisee lihasvaurioita ja nopeuttaa kehon uusiutumisprosessia, minkä lisäksi yhdistelmä suojaa koiraa lihasproteiinien häviämiseltä rasituksen aikana ja vaikuttaa sileiden lihasten massan kasvuun. Jos haluat lukea lisää HMB:stä ja tuotteen sisällöstä, kipaise ihmeessä maahantuojana toimivan Sonarcin kotisivuilla.

Aloitin tuotteen käytön Olmin ja Alpin päivittäisen ruokinnan yhteydessä ja huomasin tulokset jo vajaassa viikossa. Olmin peppu ja lavat saivat toivottua pyöreyttä ja sen aina törröttäneet kylkiluut piiloutuvat terveen ja hyvältä näyttävän massan alle. Tuntui, kun siitä olisi parissa yössä tullut vihdoin ja viimein sellainen aikuinen ja tyylikäs whippet, jollaisesta olen aina haaveillut!

Tuote ei kuitenkaan lisää pöhötystä ja voin vannoa, että tässä kohti olen erittäin harmissani siitä, etten tullut ottaneeksi ennen ja jälkeen kuvia molemmista koirista. Jopa Alpi on saanut muutamassa päivässä sellaista pyöreyttä, että en malta odottaa mitä siitä sanotaan seuraavan kerran sen pyörähtäessä näyttelykehässä.

Heti kun näin tulokset, joita tuote sai aikaan perheen nuorisossa, en malttanut olla lisäämättä jauhetta myös Inton ja Elnan ruokavalioon. Etenkään Intolla ei koskaan ole ollut ongelmana massan puute, mutta kuten kesällä kirjoitin, se on kärsinyt ylipainoisesta ja uuvahtaneesta olemuksesta. Lukuisat lääkärikäynnit tai erikoisruokavaliot eivät ole tuoneet tolkkua sen ongelmiin tai olemukseen ja viimeisimmät diagnoosit sen tilasta sisälsivät lauseet: ”ei se ole niin lihava kuin jotkut meidän asiakkaat” ja ”se on vain vanha koira.”

Koska HMB on leusiini-aminohapon aineenvaihduntatuote ja pulveri sisältää myös L-karnitiinia joka on tärkeä raaka-aine rasva-aineenvaihdunnassa, koin, että koe-kaniiniksi päätyneen Inton tilanne ei ainakaan voi huonontua entisestään. Lisäksi L-karnitiini lisää kestävyyttä ja hapenottokykyä, mikä on aika oleellista vielä niin kauan, kun yhdeksänvuotias novascotiannoutaja kulkee päivittäiset lenkit yhdessä kahden whippetinviikarin kanssa.

Tulokset näkyivät myös Inton kohdalla nopeasti, sillä muutamassa päivässä siitä tuli virkeämpi, eloisampi ja jopa elastisempi kuin aiemmin. Viimeksi mainittu näkyy erityisesti siten, että aiemmin jäykän ja kankean oloinen koira venyttelee raajojaan useita kertoja päivässä ja touhottaa lenkeillä iloisesti siinä, missä se aiemmin tallusti vain vaivoin muun joukon mukana.

Myös Elna on HMB & Power -ravinteen myötä virkeämpi kuin ennen ja joudun jopa toppuuttelemaan sitä, sillä se ei enää muuta haluaisi lenkeillä tehdä, kun juosta poikien kanssa kilpasilla. Aiemmin se tyytyi seurailemaan niiden leikkejä sivusta ja vain tarvittaessa toimimaan erotuomarina, mutta nyt se toimii jopa joukkojen villitsijänä, mikä on hyvin epäelnamaista, kun tietää sen jäyhän ja totisen luonteen – joka onkin yllättäen kirkastunut!

Koska 150 gramman powerijauhe uppoaa neljän koiran sisuksiin aika vauhtia päivittäisen ruokinnan yhteydessä, on valmistajalle nyt lähetetty toive vielä isommasta pakkauskoosta. Lisäksi mainittakoon, että tämä lämpimästi ja puhtain sydämin suosittelemani tuote on tänään Sonarcin joulukalenterituotteena -20% alennuksella rajoitetun ajan koodilla XMAS18. Tätä kannattaa kokeilla erityisesti, jos koirasi kärsii laihuudesta, on nuutuneen oloinen tai kaipaa kilpakaudelle oikeasti toimivan ja maistuvan ruuan sekaan lisättävän buusterin. Jos päädyt kokeilemaan, jätä ihmeessä terveisesi kommenttiboksiin ja palaa sitten kertomaan, minkälaisia vaikutuksia tuote on saanut aikaan.

Iloisia ja reippaita talvilenkkejä alkaneeseen jouluviikkoon!

189

4 kommenttia artikkeliin ”Lihaa luiden päälle – kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle?

  1. Tämä voisi olla ihan testattava tuote ainakin omalla seropi uroksellani, joka on vuosi pari sitten kastroitu ja sen myötä koiralta lähti lihakset ja vaikka se muhkean turkin alta näyttää sopusuhtaiselta, tarkempi katselu ja silittely kertoo että koira on liian laiha.
    Koiralla on ihan jäätävä ruokahalu ja se syökin norsunlailla ruokaa, mutta mikään ei tunnu imeytyvän vaikka kaikki konstit on kokeiltu.

    • Suosittelen lämpimästi! Olmi on myös kastroitu, mutta on nyt saanut todella kivasti pyöreyttä juuri oikeisiin paikkoihin niin, että yleisvaikutelma ei enää ole nälkiintynyt, vaan urheilullinen ja terve.

  2. Paluuviite: Vuoden 2017 luetuimmat blogijutut - luitko jo nämä?

  3. Onko tämä teillä vielä käytössä? Olette edelleen tyytyväisiä? Mitenköhän passaa vähän reilu vuoden ikäiselle koiralle ?

Vastaa