Alpin huippuviikonloppu – Hau-Hau Dog Show 2017

KUVA: JONNA LEMMETYINEN

Eipä uskoisi kuvan piimänaamasta, minkälaisin meriitein se palasi parin päivän reissultaan kotiin viikko sitten. Olin lauantaiaamuna pakannut sille repun ja lähettänyt sen ystäväni matkassa Tampereelle Hau-Hau Dog Show 2017 -näyttelyyn.

Alpi Lauantaina Kaikkien rotujen näyttelyssä JUN-ERI, JUK1, SA

Alpi oli kasvattajansa kaitsemana kaksi päiväisessä tapahtumassa, jossa se esiintyi molempina päivinä ikänsä puitteissa junioriluokassa.

Lauantaina tanskalainen tuomari Annette Bystrup piti Alpia erinomaisena rotunsa edustajana. Kilpailuluokassa tuomari sijoitti Alpin 1. sertifikaatin arvoisena! Voit katsoa Alpin kehävideon YouTubesta painamalla tästä.

”9 months. Masculine. Well developed and gracefull. Well propesed head with well set rose ears. Oval eyes. Excellent pigmentation. Strong muzzle. Correct scissor bite. Elegant neck and topline. Well muscled upper tights. Well angulated hind quarters. Nice deep chest. Nice short coat. Well set and carried tail. Easy movement.” 

KUVAT: KAI HEINONEN

Alpi sunnuntaina Kansainvälisessä näyttelyssä JUN-ERI, JUK2, SA

Sunnuntain meriitit eivät paljoa jääneet lauantaista, sillä Nick Bryce-Smith oli yhtä lailla sitä mieltä, että Alpi on erinomainen rotunsa edustaja. Junioriluokan kilpailuluokassa Nick sijoitti koiran toiseksi SA:n kera, eli Alpi oli molempina päivinä sertifikaatin arvoinen.

”Well formed for the age. Good head proportions, good reach of neck. Well conformed, bit short in brisket, good overall outline. On the move has drive, but a little imprecise in front.”

Jos lyhenteet ja näyttelytermistö ovat sinulle yhtä lailla hepreaa kuin allekirjoittaneelle, käy lukaisemassa tämä artikkeli Kennelliiton sivuilta. Se avaa hyvin näyttelyiden kulkua ja erilaisten lyhenteiden ja termien merkityksiä.

KUVA: JUTTA PARKKONEN / BROOKWAY

Parhaimpia ominaisuuksia ei kehässä punnita

Se, mikä Alpista tekee parhaimman lemmikin, on kuitenkin jotain, mitä tuomarit eivät äkkiseltään voi kehässä arvioida. Pikkuinen piimänaama oli matkannut näyttelypaikalle ilman sen omia ihmisiä ja viettänyt siitäkin huolimatta kaksi päivää Tampereella omana itsenään – reippaana ja lennokkaana nuorukaisena, jonka kanssa on mukava tehdä hommia niin kehässä, kuin kehän ulkopuolella vaikkapa hyvin ansaitulla metsäretkellä.

Sunnuntaina Alpin oli esittänyt koiralle entuudestaan vieras ihminen, enkä voinut olla ylpeämpi, kun jälkeenpäin kuulin, että yhteinen sävel ja luottoa oli löytynyt molemmin puolin heti alusta alkaen. Kultakarvainen Alpi onkin varsinainen kultakimpale ja todellinen reissumies!

31

6 kommenttia artikkeliin ”Alpin huippuviikonloppu – Hau-Hau Dog Show 2017

  1. Kovin nätti ja avoinkatseinen koira. Poikani vipukoitten hoitajana ja Romaniasta kaksi vuotta sitten pelastetun grein omistajana tiedän miten luottavaisia ja luontevia ne ovat aina sen henkilön kanssa, jonka kädessä kulloinkin taluttimen hihnan toinen pää on.

    • Kiitos kauniista sanoista ja hienosta ynnäyksestä. Vinttikoirat ovat kyllä hienoja, sielukkaita eläimiä. Paljon helliä silityksiä perheen nelijalkaisille!

  2. Paluuviite: Alpi Messarissa: Junior Handler SM-osakilpailu (Helsinki Winner)

  3. Paluuviite: Lihaa luiden päälle - kuinka saada massaa langanlaihalle koiralle?

  4. Paluuviite: Vuoden 2017 luetuimmat blogijutut - luitko jo nämä?

  5. Paluuviite: ALPI 1 VUOTTA — KOIRANPENNUN ENSIMMÄINEN VUOSIi

Vastaa